Kemikler sert yapıda olduğu için kolay parçalanmaz. Etin kemikten ayrılmasını sağlamak istiyorsanız kemik sıyırma bıçağı edinmeniz gerekir. Bu sayede olası kazaların önüne geçebilirsiniz. Ancak et kesimi yaparken ekstra dikkatli olmanız gerekiyor.
Özellikle balıkları temizlerken kullanılan bıçaklardan biridir. Balığın üzerindeki pulları temizlemek için yardım alabilirsiniz. Balık etinin kılçıktan ayrılmasını sağlamak istiyorsanız tercih etmeniz gereken bıçaktır. El becerisiyle birleştiğinde mutfakta harikalar yaratabilir.
Peynir bıçakları özellikle yumuşak peynirleri kesmek için ideal bir çözümdür. Delikli yapısı sayesinde peynirlerin parçalanmasını önler. Peynirin harika bir şekilde dilimlenmesi için peynir bıçaklarından yardım alabilirsiniz. Ucundaki çatallı kısım ise peynirleri birbirinden ayırmak için kullanılır.