Bir gece şekerde beklettiğiniz incirler bir sonraki gün suyunu salmış olacaktır. Suyunu salan, şekerde beklemiş incirlerinizi artık kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. Su miktarı damak tadınıza göre az gelirse yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz. Ara ara karıştırarak 40 dakika pişirmek incir reçeli için ideal olacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken kesinlikle pişirme sırasında tahta kaşık kullanmaktır.
İncir reçelini pişirirken, her reçelde olduğu gibi üzerinde köpükler oluşur. Fakat bu köpüklerin mutlaka üzerinden alıp atılması gerekir. Çünkü köpükler reçelin üzerinden alındığı takdirde, reçel daha parlak ve lezzetli olur. Kıvam almaya başladığınız da ise birkaç damla limon suyunu unutmayın.
Hazır olan reçellerinizi sterilize edilmiş kavanozlarda saklamaya dikkat edin. Kavanozların kapağını kapattıktan sonra ters çevirip vakumlanmasına olanak tanıyın. Soğuyan reçellerinizi artık karanlık ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.