Fasulye pişirmeden önce yapmanız gereken şey soğuk suyla yıkadıktan sonra üzerini geçecek şekilde su doldurup bir taşım kaynatmak. Ardından hazırlanan diğer yemek malzemelerini içine dökebilirsiniz. Bu sayede vitaminli halinden faydalanabilirsiniz.
Tüketeceğiniz fasulyeden tam verim almak istiyorsanız yavaş pişirme yöntemlerini deneyebilirsiniz. Bunun için yavaş pişirme ayarı tercih ederek veya ısıyı buna göre ayarlayarak ilerlenmesi gerekiyor. Düşük sıcaklık sayesinde fasulyeler daha iyi pişecektir.
Vakitten kazanmak, aynı zamanda da lezzetli bir kuru fasulye pişirmek için düdüklü tencerede pişirmeyi deneyin. Fasulyelerin dağılmaması ve renginden tadına tam kıvamını tutturmak için fasulye miktarına göre sürenizi ayarlayabilirsiniz.