Yemek yerken su içildiğinde mide suyunun ve mide asidinin oranı azalıyor. Mide suyu ve asidi azaldığında da içilen su, dolayısıyla su miktarı artıyor. Bunun sonucunda hazım zorlaşıyor ve gaz şikâyetleri oluşabiliyor. Dolayısıyla yemek yerken değil; yemek aralarında, öncesinde veya sonrasında su içmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Bazen susama isteğinin açlık hissi olduğunu zannederek yemek yemeye yöneliyoruz. Bu durum da enerji alımında dengesizliğe yol açabiliyor ve kilo alımıyla sonuçlanabiliyor. Acıktığınızı hissettiğiniz zaman ilk olarak 1-2 su bardağı su için ve 20-30 dakika bekleyin. Eğer açlık hissiniz devam ediyorsa o zaman besin alımını tercih edebilirsiniz.
Günlük tüketilmesi gereken su miktarı kişinin vücut ağırlığına göre değişiyor. Yeterli su tüketilmediğinde aşağıda yer alan önemli sağlık problemleri gelişebiliyor:
•Cilt, saç ve tırnak sağlığında problemler
•Kabızlık
•Egzersiz sırasında kas krampları ve kasılma
•Vücutta ödem
•Mide ülseri
•Yavaşlayan metabolizma
•Böbrek taşı
•Kadınlarda üriner sistem enfeksiyonları
•Fiziksel ve mental performansın düşmesi
•Tükürük bezinin fonksiyonunun azalması
•Dehidrasyon
•İdrar çıkışı, kan hacmi ve basıncının azalması sonucunda vücudun kuruması