Bu sayede çorbanın içerisinde un topaklanmaları olmaz. Mantar çorbasının daha lezzetli olması için içerisine et suyu ve ya tavuk suyu eklenebilir. Böylece mantar çorbası daha lezzetli olacaktır.
400 gr mantar (çorbalık olacak şekilde ufak ufak doğrayın), 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı un, 4 su bardağı su, 200 ml krema, karabiber, tuz çorba için yeterli. Üzeri için de dereotu doğrayabilirsiniz.
Tereyağını tencereye koyarak başlayın. Eriyince çorbalık doğranan mantarları ekleyin. Mantar sulanıp suyunu çekene kadar pişirmelisiniz. Ardından 2 yemek kaşığı unu ve ince doğradığınız sarımsakları ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın. Tencereyi kenara alıp kremayı ekledikten sonra iyice karıştırın. Tekrar ateşin üzerine alın ve son kez bir taşım daha karıştırarak kaynatıp altını kapatın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.