Kullanacağınız domates fazla değilse, ocakta ısıtarak soyabilirsiniz. Domatesi iki çatalın ucuna geçirin. Ocaktaki ateşin üzerine hafifçe tutun. Bu sırada ısının her tarafa gelmesini sağlayın. Kabuğu buruşmaya başladığında ateşten çekin.
Bıçak kullanımında marifetliyseniz bıçakla soymayı deneyin. Diğer yöntemler kadar kolay olmasa da bazı kişiler tarafından tercih ediliyor. Bu yöntem için keskin bir bıçak yeterli olacaktır. 4'e böldükten sonra bıçağı domatesin uç kısmına yerleştirin. İlerleterek domatesi kabuğundan ayırın.
Bu yöntemlerden biri veya birkaçı, ihtiyacınıza ve kullanım kolaylığı sağlayabilir. Kabukları hızla ve zahmetsizce soymanızı sağlayabilir. Domatesi kullanma amacınıza bağlı olarak yöntemlerde çeşitli değişikliklere gidebilirsiniz.