Naftaline maruziyet hemolitik anemi gibi daha ciddi etkilere neden olabilir. Naftalin ayrıca olası bir kanserojendir. Bu beyaz topçuklara uzun süre maruz kalmak karaciğer ve böbrek hasarına da neden olabilir.
Naftalinlerin bu kadar zehirli olmasına rağmen hala neden mağazalarda satıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Her şey etiketleme ve doğru kullanımla ilgilidir. Naftalinler, ürünlerin doğru kullanım için uyarılar ve talimatlarla (ürünün yalnızca sıkı, mühürlü kaplarda kullanılması dahil) düzgün bir şekilde etiketlenmesini sağlamak için ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından düzenlenir.
Evde naftalin kullanıyorsanız, etikette belirtildiği gibi bile olsa, dumanların bir kısmını solumaktan tamamen kaçınmak zordur. Bu nedenle, güve istilasını kontrol etmek için alternatif yöntemleri tercih etmeniz en sağlıklısı olabilir.Güveleri kovmak ve uzak tutmak için uçucu yağlar naftalin toplarına etkili ve doğal bir alternatif olabilir.
Güveler özellikle sedir yağının kokusundan nefret eder, bu yüzden dolabınıza sedir yağı sıkmayı veya sedir blokları asmayı deneyebilirsiniz. Lavanta, biberiye, karanfil, defne yaprağı ve kekik de güveleri uzaklaştırmak için işe yarayabilir.
Naftalinlerin en yanlış kullanım alanları lavaboların içine atılmasıdır. Lavabolardan gelen kötü kokuları önlemek için naftalin kullanmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık naftaline direkt maruz kalmanız anlamına gelir. Üstelik naftalinin kötü kokuları önleme gibi bir özelliği de yoktur.