YANLIŞ: "İyi bir rinoplasti ameliyatı sonrası burun delikleri mutlaka eşit olur."
DOĞRUSU: Hayır. Bazı durumlarda hastanın anatomisi buna müsaade etmez ve burun delikleri arasında fark olması kaçınılmazdır.
YANLIŞ: "'Nostril retainer' denilen burun deliği eşitleyici silikonları her hasta kullanmalı."
DOĞRUSU: Hayır. Yalnızca burun delikleri arasında asimetri olan ya da iyileşme sırasında asimetri oluşması ihtimali olan hastalar bu silikonları kullanmalı.
YANLIŞ: "Tamponsuz burun ameliyatı daha iyi sonuç verir."
DOĞRUSU: Hayır, bu bir tercihtir. Ameliyatın sonunda silikon destekler burun içine koyulabilir ya da koyulmayabilir. Silikonları kullanmak kanama ve iyileşme açısından riski azaltabilir.
YANLIŞ: "Mikromotor ve piezo kullanılarak yapılan rinoplastide şişlik ve morluk olmaz, kullanılmadan yapılan rinoplastide olur."
DOĞRUSU: Hayır, bu cihazlar avantaj sağlıyor. Ancak kullanılmadıkları hallerde de aynı derecede iyi sonuçlar alınabilir. Doktorun kendi alışkanlıkları ve becerisi temel faktördür.
YANLIŞ: "Ameliyattan sonra her hasta burnunu düzenli olarak bantlamalı."
DOĞRUSU: Hayır. Ancak bazı hastalar bunu yapmalı. Kalın, esnek olmayan, iyileşme hızının yavaş olması beklenen vb. hastaların bantlama yapmaları önerilir.
YANLIŞ: "Rinoplastide kalın cilt her zaman dezavantaj oluşturur."
DOĞRUSU: Hayır değildir. Rinoplastinin başarısında ciltle ilgili birçok önemli faktör vardır. Kalınlık bunlardan yalnızca biridir.
YANLIŞ: "Kapalı rinoplastide yanlarda, açık rinoplastide ortada dikiş izi olur."
DOĞRUSU: Hayır. Burun kanatlarında yer alan dikişler burun deliklerini küçültmek için yapılır ve açık ya da kapalı rinoplasti fark etmeksizin her ameliyatta olabilir. Ortadaki dikiş izi ise yalnızca açık ameliyatta olur.