Diğer sosu hazırlamak için farkı bir tava kullanmanız gerekiyor. Bu işlem için de küçük bir tavada tereyağını eritin. Ardından salça, toz biber ve naneyi ekleyip karıştırarak kavurun. 1-2 dakika sonra yarım çay bardağı su ekleyin ve sos kıvam alana kadar birkaç dakika daha kaynatın.
Malzemeler hazır olduğunda önceden çukurlar açtığınız patates tabanının üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. Ardından üzerine sıcak salçalı sosu dökün. Son olarak ince kıyılmış maydanoz veya taze nane ekleyebilirsiniz. Dilerseniz ceviz de kullanabilirsiniz. Yemeği oldukça lezzetlendiriyor.
Eğer daha farklı bir lezzet arıyorsanız, fırını 180°C’ye ayarlayın ve patates mantısını 10-15 dakika kadar fırınlayın. Böylece daha kızarmış bir mantı çeşidi elde edebilirsiniz. Ayrıca, kimyon, kekik, pul biber gibi baharatlar ekstra lezzet katar. Ancak aşırıya kaçmadan damak tadınıza uygun şekilde kullanın.