Kekinizin kalıptan düzgün çıkması için pişirme süresi ve sıcaklığı çok önemli. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Ayrıca sıcak kek, kalıptan kolayca çıkmayacaktır. Kek fırından çıkarıldıktan sonra 10 dakika kadar kalıbında dinlenmelidir.
Kekinizi kalıptan aldıktan sonra bir soğutma teline yerleştirin. Böylece kekin altının nemlenmesini önlemiş olursunuz. Ayrıca kalıbın tabanına nemli bir bez koyarak birkaç dakika bekletebilirsiniz. Kekin alt kısmının biraz yumuşamasını ve kalıptan daha kolay çıkmasını sağlamış olacaksınız.
Keki keserken keskin bir bıçak kullanın. Bıçağı her dilimden sonra temizleyerek daha düzgün kesimler yapabilirsiniz. Kek türüne göre, dilimlemeden önce tamamen soğumasını beklemeyi unutmayın. Yumuşak pandispanyalar için, kalıbın yanlarını unlamak yerine sadece tabanı yağlamak daha iyi sonuç verebilir.