Uzmanlar göz sağlığının korunması adına doğru besinlerin tüketilmesi gerektiğini de vurguluyor. Örneğin; yumurta güçlü bir protein kaynağı olmasının yanı sıra antioksidan özelliklere de sahiptir. Bu besinlerin C ve E vitaminleri açısından zengin içeriği ve önemli miktarda çinko barındırması göz hastalıkları riskini ciddi oranda azaltabilir.
Genel olarak tüm yeşil sebzeler, göz sağlığı açısından zengin içeriğe sahiptirler. Ispanak, marul, kara lahana ve brokoli gibi sebzeler beta karoten, lutein ve zeaksantin içerir ve retinayı korur. ayrıca, bu sebzeler yüksek miktarda C ve E vitamini sağlar. C ve E vitaminleri ise göz sağlığı için en önemli vitaminler arasında yer alır.
Kuruyemişler, göz sağlığı için faydalı antioksidanlar ve bol miktarda Omega-3 yağ asidi içerir. Antep fıstığı, badem, fındık, ceviz, kaju ve ay çekirdeği ise yüksek oranda lutein sağlar. Kuruyemişlerin çiğ olarak tüketilmesi en iyisidir. Sarı nokta hastalığı riski taşıyan kişiler için günde bir avuç kuruyemiş tüketimi önerilir.