Fasulye gibi doyurucu baklagiller de dahil olmak üzere kolajen üretimini desteklemek için gereken amino asitleri sağlayan birçok vegan protein kaynağı vardır. Bir dizi kolajen oluşturan amino asit sunmanın ötesinde, barbunya fasulyesi ve beyaz fasulye de dahil olmak üzere birçok fasulye çeşidi aynı zamanda harika bakır kaynaklarıdır.
Konu kollajen üretimine geldiğinde, et ve balık derisi aslında oyunun kurallarını değiştirebilir. Hayvanın her parçasını her zaman yemesek de kümes hayvanlarının derisi de kolajen içerir ve göz ardı edilmemelidir.
Kabuklu deniz ürünleri, özellikle istiridye ve istiridye çok etkili kolajen güçlendiricilerdir. Bu tuzlu lezzetler yalnızca kolajen oluşturmaya yönelik çeşitli amino asitlerle dolu olmakla kalmaz, aynı zamanda kolajenin tüm faydalarından yararlanmanıza yardımcı olacak en iyi bakır ve çinko besin kaynaklarından biridir.