Keith Schneider, güvenliğin daha fazla olmasının istenmesi halinde yiyecekler için 130°F'ye ulaşana kadar beklenilebileceğini veya sıcak yiyecekleri uygun hava akışı ve ısı dağılımına izin veren daha küçük, dört inçlik kaplara bölünebileceğini söylüyor.
Gıda mikrobiyolojisi ve gıda güvenliği profesörü Alejandro Castillo sıcak yemeklerin doğrudan dondurucuda saklanması halinde yemeklerin iç sıcaklığının yükselebileceğini, ancak ev aşçıları ve ev dondurucuları için gıda hacminin geçici bir etki yaratabileceğini ifade ediyor.
Buzdolabında kalan fazla yemeklerimizi sonradan dondurup dondurmamak akıllarımızda soru işareti oluşturur. Castillo, buzdolabında beklemiş yemeklerin daha uzun süre saklanabilmesi için dondurucuya taşınabileceğini tavsiye ediyor. Scheider ise bir yemeğin buzdolabındaki raf ömrünün 4 gün olduğunu, iki gün buzdolabında bekletildikten sonra dondurulan yiyeceğin tekrar çözüldüğünde yine iki günü kalacağına dair uyarılarda bulunuyor.
Dondurulmuş gıdaların kalitesi zamanla düşebilir, bu gıdalarda tat ve koku değişikliği meydana gelebilir. Dondurulmuş yiyecekler soğuk havaya maruz kaldığında kuruduğu için dondurucu yanığı olabilir. Fakat bu yanığın oluşması yiyeceğin bozulmasının bir göstergesi değildir.