Alışkanlık haline gelen bu durum çiğ kümes hayvanlarının yıkanan diğer malzemelerle eşdeğer görülmesinden kaynaklanabilir. Temiz olması için yıkanan ürünlerin yanında tavuklar da yıkanabiliyor. Ancak bu durum faydadan çok zarara yol açabilir.
Meyve ve sebzelerin mutlaka yıkanması gerektiğini söyleyen uzmanlar, tavuğu yıkamanızın bakterileri açığa çıkarma ihtimali olduğunu ekliyor. Ancak tavuğu yıkamanın yanı sıra kümes hayvanlarından bulaşabilecek gıda zehirlenmesi riskini azaltmak için bunları deneyebilirsiniz.
Satın aldığınız tavukları buzdolabında saklamayı ihmal etmemelisiniz. Hafta içinde tüketip tüketmeyeceğinize karar verip dondurucuya geçirmelisiniz. Bu sayede zehirlenme endişesi yaşamamış olursunuz.
Çözdürdükten sonra uzun süre tezgahta bekletmekten kaçının, ancak dondurulmuş halde de pişirmeye kalkışmayın. Tavuk doğal bir şekilde çözünür ve o şekilde pişirebilirsiniz. İşlemi hızlandırmak için uygulanan suda bekletme tüyosu, bakterileri açığa çıkarabilir.
Çiğ tavuğu pişirmeden önce farklı alanlarda bekletmek veya diğer besinlerle temasını kesmek önemlidir. Örneğin ayrı bir kesme tahtası üzerinde tutulması daha faydalı olabilir. Tavukları pişirirken temas eden eşyaları mutlaka sabun ve sıcak suyla yıkayın.