Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıTopak topak olan karameli krem kıvamına getiren tüyo! Hafif ısıtmak iş bitiriyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Topak topak olan karameli krem kıvamına getiren tüyo! Hafif ısıtmak iş bitiriyor

    06.12.2024 - 15:09 | Son Güncellenme: 06.12.2024 - 15:13

    #karamel yapımı#topaklanan karamel#topaklanan karamel nasıl düzeltilir
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Karamel hazırlamak, basit bir şeymiş gibi görünüyor olsa da doğru kıvamı ve lezzeti tutturmak ustalık isteyen bir süreçtir. Şekerin erimesiyle başlayan bu lezzet serüveni, bazı basit, küçük hatalarda bile olumsuz şekilde sonuçlanabiliyor. Bu sebeple karamel yapımı hem sabır hem de dikkat ister. Doğru teknik ve püf noktaları bilmek gerekir. Peki, bu doğru teknik ve püf noktalar nedir? Siz de kendi evinizde bir karamel ustası olabilirsiniz...

    1/7Topak topak olan karameli krem kıvamına getiren tüyo Hafif ısıtmak iş bitiriyor

    Bir damla yanmış şeker ya da yanlış kıvam, karamelin lezzetini bozabilir. Şekerin erime süreci, yalnızca tatlı bir kıvam oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda karamelin altın rengini ve derin lezzetini de ortaya çıkarır. Ancak yanlış bir adımda şekerin yanıp acılaşabileceğini ya da karamelin topaklanabileceğini unutmamalısınız. Karamelin sırrı, malzemelerin dengeli uyumunda ve doğru tekniklerin uygulanmasında saklıdır.

    2/7KESİNLİKLE ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

    KESİNLİKLE ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

    Karamel yapmak için şeker, tereyağı ve krema gibi temel malzemelere ihtiyacınız var. Ancak tereyağı ve krema mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Bu, karamelin pürüzsüz ve akışkan bir kıvam almasını sağlar.

    3/7DÜŞÜK ISIDA PİŞİRMEK

    DÜŞÜK ISIDA PİŞİRMEK

    Şekerin düşük ısıda ve kontrollü bir şekilde pişirilmesi, yani karamelize edilmesi gerekiyor. Çok yüksek ısıda çalışmak, şekerin hızla yanmasına neden olabilir. Sabırlı olmalı ve şekerin renk değiştirmesini dikkatlice izlemeli, duruma göre müdahale etmelisiniz.

    4/7TAHTA KAŞIK KULLANIN

    TAHTA KAŞIK KULLANIN

    Karamel hazırlarken metal kaşık yerine tahta kaşık tercih etmelisiniz. Çünkü tahta kaşık, ısının dengeli bir şekilde yayılmasını sağlar ve karamel karışımınızı daha kolay kontrol etmenize, karıştırmanıza olanak tanır.

    5/7TOPAKLANMAYI ÖNLEMEK İÇİN HAFİF ISITIN

    TOPAKLANMAYI ÖNLEMEK İÇİN HAFİF ISITIN

    Kremayı eklerken, şekerle temas ettiğinde köpüreceği için dikkatli olmalısınız. Ayrıca kremanın oda sıcaklığında hatta bir miktar sıcak olması, ani sıcaklık değişimlerini önleyerek istenmeyen topaklanmaları da engellemiş olur.

    6/7DOĞRU TENCERE SEÇİMİ

    DOĞRU TENCERE SEÇİMİ

    Karamel hazırlarken geniş ve derin bir tava veya tencere kullanmalısınız. Dar ve küçük tencere, tavalar şekerin eşit bir şekilde erimesine engel olur ve karışımın taşmasına yol açabilir.

    7/7KAVANOZDA SAKLAYABİLİRSİNİZ

    KAVANOZDA SAKLAYABİLİRSİNİZ

    Karameli olması gerektiği şekilde hazırladınız, kullanmanız gereken kısmı kullandınız. Artan karameli ise hava geçirmez bir kavanoza koyarak saklayabilirsiniz. Ancak, buzdolabında muhafaza ettiğiniz karameli, kullanmadan önce oda sıcaklığında bir süre bekletmelisiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    İran gözünü J-10a dikti, Nasırzade Çine uçtu Pes dedirten İsrail benzerliği
    İran gözünü J-10'a dikti, Nasırzade Çin'e uçtu! Pes dedirten İsrail benzerliği
    Köpek balıkları Türkiye sahillerinde ne arıyor Yanlış biliyoruz: Kışkırtıcı sebepler var
    Köpek balıkları Türkiye sahillerinde ne arıyor? Yanlış biliyoruz: 'Kışkırtıcı sebepler var'
    Biberlerin üzerine dökün Çuval çuval toplayacaksınız, sulamak yetmez
    Biberlerin üzerine dökün! Çuval çuval toplayacaksınız, sulamak yetmez
    Gözden kaçıyor ama çok işe yarıyor Ayakkabıdaki halka süs değil, ömrü uzuyor
    Gözden kaçıyor ama çok işe yarıyor! Ayakkabıdaki halka süs değil, ömrü uzuyor
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    İlgili Haberler
    Fahriye Evcenden sürpriz karar İmaj değişikliğine gitti: İşte yeni hali
    Fahriye Evcen'den sürpriz karar! İmaj değişikliğine gitti: İşte yeni hali
    Kanoya dalga engeli
    Kanoya dalga engeli
    Çeşme aşıkları
    Çeşme aşıkları
    ‘Kendime meydan okuyorum’
    ‘Kendime meydan okuyorum’

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo