23.07.2024 - 16:50 | Son Güncellenme:
Türk kültüründe hazırlanan patates salatası genellikle bol ekşi, pul biber ve yeşillik içerir. Ancak bu tarif yaz sıcaklarında inanılmaz ferahlatıcı bir etki gösteriyor. Patates salatasını böyle hazırladığınızda diğer çeşitleri denemek bile istemeyeceksiniz.
- 4 adet orta boy patates
- 1/2 su bardağı mayonez
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3-4 dal taze soğan
- 1/2 su bardağı doğranmış turşu
- Tuz, karabiber
İlk olarak patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte tencerede kaynatmalısınız. Üzerini geçecek kadar su eklemek yeterli olacaktır. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlamasını sürdürün. Bu işlem yaklaşık 20 dakika sürebilir.
Yumuşayan patatesleri direkt olarak kaseye alabilirsiniz. Ancak vaktiniz varsa soğuk suda bekletin. Bu püf nokta sayesinde dağılma problemi yaşamazsınız. Patatesler iyice soğuduktan sonra sıra sosları eklemekte.
Mayonez, süzme yoğurt, hardal ve limon suyunu bir kasenin içerisinde karıştırın. Patateslerle birlikte harmanlamak yerine sosun kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Karışıma son olarak tuz ve karabiber ekleyin.
Ardından taze soğanları ince dilimler halinde doğrayın. Büyük salata kasesindeki patatesleri, hazırladığınız sosu ve soğanları ekleyin. İsteğe bağlı olarak turşu ilave edebilirsiniz.
Tüm malzemeleri karıştırın ve sosun her bölgeye ulaşmasını sağlayın. Salatayı hemen tüketmeden önce sosu ile iç içe geçmesini beklemek için buzdolabında en az 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.