Evlilik Gelin Kuşağı Nasıl Bağlanır? Gelin Kuşağı Bağlanırken Hangi Dualar Edilir?

Gelin Kuşağı Nasıl Bağlanır? Gelin Kuşağı Bağlanırken Hangi Dualar Edilir?

20.05.2021 - 14:32 | Son Güncellenme:

Evlenme aşamasında gelinlere bağlanan bir kuşak bulunur. Kişiler gelin kuşağının nasıl bağlanacağı konusu hakkında fikir sahibi olmak isteyebiliyor. Gelin kuşağının nasıl bağlanacağı ve bağlanırken neler yapıldığı pek çok bireyin ilgisini çeken bir konudur. Bağlanma sırasında edilecek dualar da araştırılan farklı bir bilgidir. Gelin kuşağı nasıl bağlanır? Gelin kuşağı bağlanırken hangi dualar edilir? Gelin kuşağıyla alakalı merak edilen tüm konular hakkında detayları derledik.

Gelin Kuşağı Nasıl Bağlanır Gelin Kuşağı Bağlanırken Hangi Dualar Edilir

 Gelin kuşağının bağlanma şekli yöreye göre değişiklik gösterebiliyor. Gelin kuşağı 3 kere besmele çekerek bağlanır. İlk 2 bağlama da kuşak geri çözülür ve 3. bağlama da kuşak çözülmez.

Haberin Devamı

 Gelin Kuşağı Nasıl Bağlanır?

 Gelinlere özel yöresel bazı uygulamalar yapılır. Gelin kuşağı herkesin gördüğü bir kuşaktır. Gelin kuşakları genellikle kırmızı renkte olur. Kırmızı kuşakların, gelinin beline nasıl bağlanacağı da merak edilebiliyor. Kişiler gelin kuşakları hakkında araştırma yaparak, daha detaylı bir bilgiye ulaşmak isteyebiliyor. Gelin kuşakları gelinin beline toplamda 3 kere bağlanır. İlk 2 bağlama geri çözülür ve 3. bağlama gelinin belinde kalır. Her kuşak bağlama da, besleme çekilir.

 Gelin Kuşağı Bağlanırken Hangi Dualar Edilir?

 Gelin kuşağı bağlanırken her zaman besmele çekilir. Her bağlamada besmele çekilir ve toplamda 3 besmele söylenir. İlk bağlama da, Allah mesut etsin denir. İkinci bağlamada yine besmele çekilerek, Allah ayırmasın denir. Üçüncü bağlamada ise, besmele yine çekilir ve Allah yuvanızı bozmasın duası edilir.

Yazarlar