Editörün Seçtikleri Gençlerin Avrupa'daki müzik başarısı

Gençlerin Avrupa'daki müzik başarısı

22.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gençlerin Avrupa'daki müzik başarısı

Gençlerin Avrupadaki müzik başarısı

AVRUPA'da birçok bilgi yarışmasından birinciliklerle dönen başarılı Türk gençleri, müzik alanında da yetenekli olduklarını kanıtladı.
Özel Alman Lisesi öğrencileri, "Gençler Müzik Çalıyor" adındaki yarışmadan dört birincilikle Türkiye'ye dönerek müzik alanında da Avrupa'da söz sahibi olduğumuzu gösterdi.
Milano'da 27 Şubat'ta gerçekleştirilen yarışmanın birinci bölümüne Cenevre, Milano, Roma, Kahire, İskenderiye, Selanik, Atina ve İstanbul'daki Alman liselerinden 70 öğrenci katıldı. Alman >hükümetinin de desteklediği yarışmada Türkiye'yi Özel Alman Lisesi'nden 10 öğrenci temsil etti.
Bu öğrencilerden yedisi, yarışmanın 1 Mart'ta yapılacak ikinci bölümüne katılmaya hak kazandı. Bu yarışmanın ardından Emre Can Karayel, Merve Kazokoğlu, Monika Mantaeuffel ve Eberhard Manteuffel de 15 - 22 Mayıs tarihleri arasında Leipzig'de gerçekleştirilecek büyük yarışmaya katılma hakkını elde etti. Değişik bestecilerin eserlerini yorumlayan Alman Lisesi grubu, üç flüt, bir trompet, iki piyano, iki klarnet ve iki vokalden oluşuyor.

Yazarlar