Aşk Gezegenler 2011 ile ilgili neler söylüyor?

Gezegenler 2011 ile ilgili neler söylüyor?

23.12.2010 - 14:39 | Son Güncellenme:

Jüpiter’le gelen şans ve Uranüs’le gelen beklenmedik olaylar bir yıl olacak. İş hayatınızda ve aşk yaşamınızda neler yapmalısınız? Gezegenler neler söylüyor, dinleyin…

Gezegenler 2011 ile ilgili neler söylüyor

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

Genel durum: Tez canlı Koçlar, bu yıl yeni maceralara atılacaksınız. Şansın ve iyi haberlerin gezegeni Jüpiter, Şubat’ta burcunuzdan geçecek ve Haziran’a kadar burcunuzda kalacak… İşte size öğrenmek ya da hayata geçirmek istediğiniz konular için mükemmel fırsat! Sadece bununla da kalmıyor; özgürlük ve bağımsızlığın gezegeni Uranüs, geleceğinizde 180 derecelik yeni açılımlar sağlayacak bir enerji akışını size gönderiyor. Evet, 2011 yılı siz ve çevrenizle ilişkileriniz açısından hareketli bir yıl olacak.

Sosyal hayat: Mart’ta doğanlar, geçen yıl Satürn’ün frenlemelerini, engellerini ve yoksunluklarını yaşadıktan sonra, 2011 baharıyla birlikte önünüzde yepyeni ufuklar açılıyor. İş hayatınızda maaş zamları, değişimler, finansal kazanımlar; kısacası başarı sizi bekliyor! Ya sıkı sıkıya bağlanacaksınız y ada zincirlerden kurtulacaksınız! Nisan doğumlular, yalın ilk yarısı sürekli bir hızlanma içinde olacaksınız; özellikle Nisan-Mayıs ayları, yenilikçi ve ilerleme kaydedeceğiniz bir dönem olacak. Yeni dönüşümden itibaren, arzularınızı biraz dizginleyin. Satürn hızlanmayı frenleyecek, yavaşlatacak, sizi yeniden şekillenmeye, hükmetmeye ya da bir şeyi ‘birinin yardımıyla yapmaya’ zorlayacak.

Özel hayat: Mart doğumlular için Jüpiter (gelişme) ve Uranüs (yenilik), bağımsızlık ihtiyacını hızlandırıp, arttırıyor; olumlu ya da olumsuz ailevi yenilemelere işaret ediyor. Aşkta yakınlaşmalar, yeni randevular ve şans sizi bekliyor! Çiftlerin mutluluğu uzun soluklu olacak. Ve bekarlar… Bekar kalma ihtimaliniz gitgide azalıyor. Nisan doğumlular, sıcak bir bahar ve kavurucu bir yazdan sonra sonbahar, size nedensiz can sıkıntısı verecek. Sıkışıp kalmayın, yeniden canlanın. 16 Nisan’dan sonra doğanlar, şiddetli duygusallık, artan dürtüler, zorlayıcı cazibe eşliğinde, bahar sizi şeytani çekiciliğe büründürüyor.

Birliktelik: Tek gecelik; dalgacı İkizler, çok da akılsız olmayan Kova ya da tutkulu bir Boğa. Ömür boyu; Terazi erkeği, bir Aslan ya da ateşli bir Yay.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Genel durum: 2011’de kolaylıklar gezegeni Jüpiter, Haziran’dan itibaren sizin burcunuza girerken zorlukların gezegeni Satürn, sizinle ilintili olmayan bir burca geçiyor(neyse ki!). Ve Jüpiter yılın sonuna kadar(belki daha fazla) sizin burcunuzda kalacak! Bu, nihayet harekete geçebilecek, projelerini ilerletebilecek; gelirlerini, emlak ve finansal kazançlarını artırabilecek hatta hayal ettiği aşkı bulacak sakin Boğa için iyiye işaret. Haziran- Temmuz ve Eylül-Ekim, olaylar ve yeni ilişkiler açısından verimli aylar. Güven ve iyimserlik geri dönüyor, meydan sizi bekliyor: Gösteri başlasın!

Sosyal hayat: Nisan’da doğanlar, yılın ilk yarısında zayıflıkları kenara bırakıp bir işe odaklanmalı, çaba sarf etmeli ve aksiyon planı hazırlamalısınız; çünkü yılın ikinci yarısı gidişinizi değiştirecek, yeni bir alan ya da uğraş keşfedecek, yeni bir işe başlayacak ve aktivitelerinizi geliştireceksiniz. Ve bu olumlu etki, Mart 2012’ye kadar devam edecek. Mayıs doğumlular, yazla birlikte bir gevşeme, dinginlik; iş hayatınızda hava değişimi ve değişim başlangıçları hissedeceksiniz. Bu, gelecek planları yapacağınız, uzun vadeli bir öngörü sağlayacağınız, fikirlerinizi açığa vuracağınız, projelerinizi hayata geçireceğiniz bir dönem olacak. Tüm bu girişimler, 2012 baharında somut, gözle görülür hal alacak.

Özel hayat: Sevmeden ve sevilmeden yaşayamayan; eşi veya etrafında ailesi olmadıkça kendini iyi hissetmeyen boğalar için 2011, yepyeni perspektifler açıyor. Nisan doğumlular özellikle Nisan, Mayıs sonu-Haziran başı, Temmuz, Eylül ve Aralık başlarında; kendinizi daha ferah, duygusal hissedecek, cazibenize daha çok güveneceksiniz. Bu değişim, mutlu sonla biten bir karşılaşma, ortak bir yaşam, birlikte yaşama ya da bir ev satın alma anlamına da gelebilir. Mayıs doğumlular, 2011 sizin için de sadece bir aperatif; ziyafetin geri kalanı 2012’de. Şimdilik, duygularınızı açıkça gösterin, mükemmel çift olma ve yeni arkadaşlık ilişkileri konusunda hesabınızı iyi yapın.

Birliktelik: Tek gecelik; büyüleyici bir Akrep ya da Balıklar. Ömür boyu; Çekici bir Yengeç, sadık bir Oğlak ya da fedakar Başak.

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)

Genel durum: Gezegenler 2011’de sizden yana! Bolluğun simgesi Jüpiter havayı ısıtacak, iletişimi kolaylaştıracak ve kendinizi göstermeniz için fırsatlar sunacak. Bu sayede hem kendiniz, hem de çevrenizle daha barışık olacaksınız. Ciddiyetin gezegeni Satürn, hak ettiklerinizi elde etmenize yardımcı olacak. Bir yükselişin başlangıcını getirecek ve sizi nüfuslu kişilerin koruması altına sokarak hayatınıza istikrar katacak. Bu iki gezegenin etkisi genel durumunuzu iyileştirecek, size özgüven verecek. İkizler için bu dönem, gelecek planları yapmak, işe koyulmak ve kendilerini geliştirmek için iyi bir fırsat.

Sosyal hayat: Can sıkıntısı, monotonluk ve alışkanlık sizi korkutuyor. Bu seneyi rutinden uzak, yeni ve beklenmedik olaylarla dolu geçireceksiniz. Yeni fikirler, ilişkiler, mesleki başarılar yolda. Özellikle Şubat ve Haziran’da yeni bir deneyim yaşayacaksınız. Bir iş değişikliği, terfi y ada yorucu olmayan bir tatil olabilir bu. Satürn, sorumluluklarınızla başa çıkmak ve yeni sorumluluklar alabilmek için size güç verecek. Zinde tavrınız, analiz yeteneğiniz ve iş becerileriniz fark edilip ödüllendirilecek. Ekonomik durumunda iyileşme, daha iyi işe geçiş y ada terfi gibi fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

Özel hayat: Zodyak’ın hep genç kalan burcu İkizler… Kendinizi bir kişiye adamakta zorlanıyorsunuz. Bu sene sadakat ve gerçekler hakkında çok şey öğreneceksiniz. Senenin ilk yarısında, özellikle mart sonu ve Nisan başında güçlü duygular içinde olacak, yeni kişiler tanımak ve flört etmek isteyeceksiniz. İkinci yarısındaysa dinlenmek, belki de bir aile kurmak isteyebilirsiniz. Size olgunluk getirecek bir dönemece giriyorsunuz; taşınma, yenilenmeye da doğum gibi yeniliklerle karşılaşabilirsiniz.

Birliktelik: Tek gecelik; sizi tamamlayacak bir İkizler, heyecanlı bir Koç ya da ışıltılı bir Kova. Ömür boyu; gezgin bir Yay, zarif bir Terazi ya da güven veren bir Aslan.

YENGEÇ (22Haziran-22 Temmuz)

Genel Durum: Bu yıl gezegenler burcunuzu etkilemek için yarışıyor. Bazıları doping etkisi yapıp kedinize aşırı güvenmenizi sağlarken, bazıları limitler koyacak y ada sizi düşündürecek. Bu karmaşada, elbette tüm yengeçler aynı şekilde hareket etmeyecekler. Haziran doğumlular, özgürlük, yeni bir esin kaynağı, hayatın güzelliklerini yakalamak; başkalarını ve kendilerini sorgulamak için fırsatlar yakalayacak. Temmuz doğumlular, ağır aksak da olsa bir olgunlaşma evresi geçirecek, engelleri aşarak hedeflerinize ulaşacaksınız.

Sosyal hayat: Haziran doğumlular, sizi geçen yıl sıkıştırıp karamsarlaştıran Satürn, rotanızdan çıkıyor. Rahatlama hissedeceksiniz; bekleyen projeler, açıklamadığınız fikirler Haziran-Temmuz’dan itibaren yılsonuna dek adeta fışkıracak. Çevrenizden gelecek yardımlara, sağlanan kolaylıklara güvenecek ve sosyal hayatta istediğiniz çözümlere ulaşacaksınız. Ancak çevrenize bel bağlamayın; Şubat ve Mart’ta kendinizi hayallere kaptırmamaya dikkat edin. Temmuz doğumlular, 2011’e hızlı başlayacaksınız; bahar aylarında motivasyonunuz artacak, verilmiş sözleri yerine getireceksiniz. Yine de soğukkanlı olmaya çalışın çünkü Satürn ritminizi düşürüp önünüze engel ya da zorunluluklar çıkaracak. Ciddiyetinizi bozmayın; sorumlu, sağduyulu davranarak büyük bir sorunla karşılaşmadan bu dönemi atlatacaksınız.

Özel hayat: Çocuk ruhlu duygusal Yengeç kadını, gizlice hayalini kurduğu şeyleri hayata geçirmek için artık sorumluluğu ele almalı. Haziran doğumlular, Mart mevcut durumunuza son verecek ya da gerçek ruh halinizi keşfetmenize yardımcı olacak. Bu da sizinle ilintili olmayan olayları kendinizden savuşturmanızı kolaylaştıracak. Yazdan itibaren 2011 boyunca, hayatınızın senaryo ve dekoru değişecek. Sevinç ve memnuniyetin simgesi Jüpiter, iyimser müdahalesiyle sürpriz bir karşılaşmayı, bir aşkın ya da çocuğun doğuşunu müjdeliyor. Temmuz’da doğanlar, Nisan olgunluk dönemi ve ailevi açıdan dönüm noktası olacak. Bağlar kurulacak ya da var olanlar kopacak. 2011 sizin için meydan okuduğunuz bir dönüm noktası olacak. Sizi frenleyen geçmişin kötü etkilerinden kurtulacaksınız.

Birliktelik: Tek gecelik; pırıltılı bir Balık ya da duygusal bir Akrep. Ömür boyu; kışkırtıcı Başak, Oğlak ya da sadık bir Boğa.

ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)

Genel durum: Sizin için gezegenler iyi duygularla dolu. 2011’de kontrolü ele alacaksınız. Planlarda ilerleme kaydedecek, istediklerinizi gerçekleştirecek, hayatın tadını çıkaracaksınız. Gelişmenin gezegeni Jüpiter, ateş burcuna geçiyor. Ciddiyet simgesi Satürn, karakterinizi sağlamlaştırıp projelerinizin olgunlaşmasına ve istikrarı sağlamanıza yardımcı olacak. Jüpiter cesaretinizi artırıp yaratıcı gücünüzü ortaya çıkaracak, iyimserlik ve yaşama sevinci kazandıracak. Sizin gibi sevgilisinin hayranlığına ve sosyal çevreden ilgi görmeye ihtiyacı olan biri için 2011 mükemmel bir yıl. Yeni girişimlerde bulunacak, planlarınızı uygulamaya koyulacaksınız.

Sosyal hayat: Çok çaba sarf ettiniz ve başarıya susadınız, şimdi karşılığını alma zamanı! Harekete geçmeye, profesyonel hayatın acımasız koşullarında savaşmaya hazırsınız. Hak ettiğiniz zaferi kazanacaksınız. Temmuz doğumlular, Jüpiter sizden iyiliklerini esirgemeyecek. Özellikle Şubat ve Mayıs’ta tempo kazanacaksınız. İşlerinizde ilerleme kaydedecek, para kazanacak ya da terfi alacaksınız. Ağustos doğumlular, gerçekçiliğiniz, cesaretiniz ve sorumluluk duygunuz harikalar yaratacak. Mart ve Haziran arası yükselme kaydedebilir, teşvik y ada ikramiye alabilirsiniz. Yılın geri kalanı, kariyeriniz gelişecek, projeler somutlaşacak.

Özel hayat: Aslan yüreğiniz 2011’de zorlu savaşlar yapacak! Sizi en iyi anlatan duygular: Ateşli ve tutkulu… 2011’de başarılı bir birliktelik, evinizi iyileştirme ya da ailenizle ilgili bir gelişme yaşayacaksınız. Mutluluk hayalleriniz gerçeğe dönüşüyor. Çiftler, olayları uzun vadede görüp önemli kararlar alacak, birlikte yaşamaya karar verecek ya da evlilik tarihi belirleyeceksiniz. Bekarlar için Mart başı, Haziran sonu, Ağustos başı, Ekim başı ve Kasım karşılaşmalar için elverişli. Kalpler ve ellerin buluşması için ideal dönem.

Birliktelik: Tek gecelik; tutkulu bir Boğa ya da ateşli bir Yay. Ömür boyu; orijinal bir Kova, yüksek sosyete bir Terazi ya da değişken İkizler.

BAŞAK (24 Ağustos-23 Eylül)

Genel durum: Gezegenlerden size iyi haberler var! Satürn hareketlerinizi sınırlamayacak, Jüpiter sizi saçmalıklara sürüklemeyecek, Uranüs gerginlikleri azaltacak. Yavaş ve emin adımlarla yepyeni bir döneme giriyorsunuz. Ufkunuz açılıyor ve her şey belirginleşiyor. Engeller yok olup gidiyor. Ağustos doğumlu Başaklar, kalkanları indirip geleceğe güvenle bakma zamanı geldi. 2011’in ikinci yarısı rahatlama, yeni bir iyimserlik ve enerjinizde artış hissedeceksiniz. Hoşnutluğunuzu arttıran gelişmeler olacak. Eylül’de doğanlar, Nisan’dan itibaren istikrar geri geliyor. Kendinize sorduğunuz soruların cevaplarını bulacaksınız.

Sosyal hayat: Düzenli, mükemmeliyetçi ve dört dörtlük işlerin rakipsiz efendisi Başaklar… Marifetlerinizi göstereceğiniz yeni imkanlar keşfedecek ve hareket alanınızı genişleteceksiniz. Ağustos doğumlular, gelişme ve ilerlemenin gezegeni Jüpiter, Temmuz’dan itibaren sizin de içinde bulunduğunuz toprak burçlarına geçiyor ve senenin sonuna kadar (hatta Mart 2012’ye kadar) burada kalıyor. Kariyerinizde ilerliyorsunuz, yeteneklerinizi sergiliyorsunuz ve etkinliğinizi arttırıyorsunuz. Parasal kazanımlar, şirketinizde en üst kademeler; ilerleme, ücret artışları ve sosyal kişiliğinizde açılımlar sizi bekliyor. Eylül doğumlular, sizin için Mayıs, Haziran, Temmuz başı ve Kasım sonuyla Aralık ayları etkinliğin, entelektüel ve mesleki gelişmelerin yoğun yaşanacağı dönemler olacak.

Özel hayat: Ağustos doğumlular için yaz kapıyı çalar çalmaz aşkla ilgili konular önem kazanacak ve bu verimli dönem 2012 baharına kadar devam edecek. Jüpiter size sevme ve sevilme imkanı sunarak duygularınıza renk katacak. Özenli olmayı, mükemmeliyetçiliği biraz kenara bırakın ve bahtınızın size sunacağı küçük sürprizlere açık olun. Bırakın şehvet kendini göstersin, utangaçlığın arkasına saklanmayın. Size yaklaşmak isteyenler var ve bunu mümkün kılmak elinizde! Eylül doğumlu Başaklar, sizin için duygusallık fiziksel çekicilikten önemli olsa da, 2011’in cazibenize olumlu etkileri olacak. İster evli olsun ister bekar, özellikle Haziran başında, Temmuz’da ve Ağustos sonu- Temmuz başıyla Ekim sonu ve Aralık başında çevrenizdekileri cezp edeceksiniz.

Birliktelik: Tek gecelik; deneyim kazandıracak bir Terazi, paylaşmak için bir Yengeç, duygularınızı uyandırmak için Akrep. Ömür boyu; sakin bir Boğa, muhteşem Balık veya ciddi bir Oğlak.

TERAZİ (24 Eylül-23 Ekim)

Genel durum: Teraziler için duygu yoğunluğu yüksek bir yıl. Bazı duygularınız için gezegenler kesişiyor, itişip kakışıyor, birbiriyle çarpışıyor; bazıları içinse baskı ve gerginlikleri azaltıyorlar. 4 Ekim’den önce doğanlar, 2010 yükleri ve atıllığından kurtuluyorsunuz. Özgür hissedecek, kendinizden şüpheye düşmeden hatta bazen fazlasıyla emin şekilde yolunuzda ilerleyeceksiniz. 3 Ekim’den sonra doğanlar, bir taraftan Satürn’ün sıkılığı, kapalılığı ve soğukluğunun, diğer taraftan Jüpiter’in bolluğu, rahatlığı ve karışıklığının etkisindeler. Gereksiz iyimserlikle güven eksikliği ve aşırılıkla yetersizlik arasında orta yol bulabilmek için, kendinizi ve çevresel etkenleri bir düzene koymak zorunda kalacaksınız.

Sosyal hayat: 4 Ekim’den önce doğanlar, siz ne kadar mantıklı, ılımlı, ihtiyatlı olsanız da Jüpiter, Şubat’tan Nisan’a kadar ilişkinizde ihmallere, abartılara, kendinizi salıvermenize ya da dengesizliklere yol açacak. Aldatmacalara, gerçek dışı vaatlere dikkat etmeli, sadece kendi işinize odaklanmalısınız. Yılın ikinci yarısından sonra zorlukları atlatınca her şeye baştan başlayacaksınız. 3 Ekim’den önce doğanlar için, Mart ve Haziran arası fırsatlar hayatınızda büyük rol oynayacak. Doğru ve yanlışı birbirinden ayırmalısınız. Temmuz’dan yılsonuna kadar Satürn, istikrarınızı korumaya yardımcı olacak ama aynı zamanda sizi bloke edecek ya da önünüze engeller çıkaracak. Ama sabırsız olmayın, hepsi geçici.

Özel hayat: 4 Ekim’den önce doğanlar, Duygusal çöküntü ya da yalnız bir dönem geçirdiyseniz, radikal değişime hazır olun! Satürn’ün düşüşü, Jüpiter’in yükselişi ve Uranüs’ün özgürlüğüyle yer değiştiriyor. Maceralar, sadakatsizlik ya da hafiflik hissi… 2011 özellikle Mart’ta, Haziran sonunda, Ağustos başında, Kasım’da ve Aralık Başında duygularınızı yeniden uyandırıyor! 3 Ekim’den sonra doğanların ciddi, sabırlı ve bağlılık içinde olmaları gerekecek. Bahar içinizi gıdıklarsa kendinizi bırakın. Yılın geri kalanı çiftleri yakınlaştırıyor y ada ilişkileri donduruyor. Yılın ikinci yarısında aşk ya da ailevi ilişkinizle ilgi sorumluluklarla yüz yüze geleceksiniz. Bekarlar, canınızı sıkmayın ama ilk adımı atan siz olun. Özellikle Şubat, Temmuz ve Kasım’da…

Birliktelik: Tek gecelik; eğlenceli İkizler, şaşırtıcı Kova ya da büyüleyici bir Akrep. Ömür boyu; sofistike bir Kova, flörtöz bir Terazi ya da değişken İkizler.

AKREP(24 Ekim-22 Kasım)

Genel durum: Her şeyi en derin haliyle yaşayan; yanıp kavrulan, tüketen, tüketilen ve her seferinde küllerinden doğan siz Akrepler… 2011 sizin için bir geçiş yılı; hali hazırdaki durumunuzu değerlendireceğiniz bir aşama ve karşı karşıya kalmanız gereken olayların size neler kazandırıp neler kaybettireceğinin bilançosunu yapacağınız bir dönem olacak. Son dönemlerdeki iktidarsızlık ve değişiklik, Nisan’a kadar peşinizi bırakmayacak. Yeni bir devreye başlamadan önce mevcut duruma kendinizi alıştırmalı, yeni bir hayat ritmi yakalamalı, kendinizi sakinleştirmeli veya telkin etmelisiniz. Egemen olma ihtiyacınız, yıkıcı ve sahiplenici tarafınız, yerini daha sade ilişkilere ve sakin bir yaşayışa bırakacak.

Sosyal hayat: 3 Kasım’dan önce doğanlar için yılın ilk dönemi, taşların yerine oturmasını, enerjinizi belli bir noktaya odaklamanızı ve hedeflerinizin daha belirli ve açık olmasını sağlayacak. Mesleki alanda bu dönemden faydalanın, daha planlı programlı olun, yeni ortaklar edinip artık size uygun olmayanları hayatınızdan atın ve sağlam temeller oluşturun. Yılın ikinci yarısı, özellikle Eylül’de ve Kasım başında Jüpiter’in karşıt açısı, bazı aşırılıklara, bitkinlik ve boş vermişliklere sebep olabilir. 2 Kasım’dan sonra doğanlar içinse 2011 yılının başlarında her şey yolunda. Ocak-Şubat’ta gelişimci Jüpiter’le bağımsız Uranüs sizden yana olacak ve hiç beklemediğiniz başarı olanakları sunacak. Mart’ta, Mayıs sonunda, Eylül başında, Kasım ve Aralık’ta iş alanında ilerlemeler için Mars’ın olumlu etkilerine güvenin.

Özel hayat: Erotik, büyüleyici ve eşsiz Akrepler için cinsellik hiçbir zaman vazgeçemeyecekleri bir nimet! Şans getiren Jüpiter’le güçlü Plüton’un birleştiği Temmuz, Ağustos ve Kasım, coşkunun ve ihtirasın ayları olacak ve size bilinmedik şehvetlerin ufkunu açacak. Evle ilgili bu yıl tadilat işleri veya taşınma yaşanabilir. Aileyle ilgili sorumluluklarınıza yürekten bağlısınız ve akrabalarınızla yakın ilişkileriniz devam ediyor. 3 Kasım’dan önce doğanlar, yılın ikinci dönemi sizin için maceralarla dolu. Geçen yıl aradığınız aşkı bulamayıp hayal kırıklıkları yaşadı ya da enerjinizde bir düşüş hissettiyseniz, bu yıl aşk sizi kollarına alıp götürecek!

Birliktelik: Tek gecelik; muhteşem Akrep, gizemli Balık, korunmayı bekleyen Yengeç. Ömür boyu; Güven veren Boğa, sorumluluk sahibi Oğlak ve mükemmeliyetçi Başak.

YAY (23 Kasım -21 Aralık)

Genel Durum: İşte size iyi haber! Bu yıl üç gezegen el ele verip entelektüel, profesyonel ve aşk yaşantınızda ilerleme sağlayacak projeler geliştirmenize olanak tanıyacak: 1) Bolluğun simgesi Jüpiter, gönderdiği ışıklarla sosyal hayata aktif şekilde katılmanızı sağlayıp yeni deneyimlerin kapısını açacak. 2) ciddiyet ve yapıcılık simgesi Satürn, daha iyiye doğru ilerlemeniz için sağlam bir altyapı kuracak. 3)Uranüs beklenmedik olayların kapılarını açarak sürpriz ve yeniliklerle hayatınızı renklendirecek. 2011 sizin için iyi bir yıl; keyfini çıkarın!

Sosyal hayat: Şubat’tan itibaren (Temmuz’un sonuna kadar) Jüpiter, bakış açınızı geliştirecek yeni anlaşmalar, iş değişiklikleri, sizi zenginleştirecek yolculuklar geçirecek. Planladığınız değişiklikler gerçekleşmeye başlayacak. Yardım alabilirsiniz. Hayata daha geniş bir çerçeveden bakıp, aklınızdaki soruların cevaplarını bulacaksınız. Parasal sıkıntılarınız çözüm bulacak, maddi durumunuzu düzeltecek ya da yeteneklerinizin ödüllendirildiğini göreceksiniz. 4 Kasım’dan önce doğanlar, Şubat ve Aralık ayları sizin için yeni yönelimler açısından çok verimli. 3 Aralık’tan sonra doğanlar, Nisan, Mayıs ve Haziran’da kendinize güveniniz artacak. Sene boyunca planlarınızı gerçekleştirip olgunlaşacaksınız. Yeni sorumluluklar alabilirsiniz.

Özel hayat: Jüpiter ve Satürn birlikteliği kendinize, birlikte olduğunuz kişiye ve çevrenize güven duymanızı sağlayacak. Etki alanınız genişleyecek. Bir ilişki içindeyseniz birlikteliğiniz güçlenecek. Yaşam tarzında köklü değişiklikler yapma fırsatları doğabilir; taşınabilir, şehir ya da ülke değiştirebilirisiniz. Bekarlar bu sene çekicilik ve dinamizmden hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz. Karşı cinsin tek istediği, maceralarınızda yanınızda olmak. Nisan civarı, Ağustos, Kasım ve Aralık başında uyumun gezegeni Venüs, arzularınızı gerçekleştirmede yanınızda olacak. Romantik biri olmasanız bile, Venüs’ün etkisine kapılma şansınız yüksek.

Birliktelik: Bir gecelik; denemek için Akrep, güzellik düşkünü Terazi ya da içgüdüleriyle hareket eden bir Aslan. Ömür boyu; espritüel İkizler, sosyal bir Aslan ya da eksantrik bir Kova.

OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)

Genel durum: Bu yıl, gökyüzünde gezegenlerin arapsaçına dönmesi ve doğduğunuz ayın etkisiyle davranışlarınız değişiklik gösterecek. Aralık doğumlular, Satürn’ün geçen yılki yüklerinden kurtulacaklar. Artık engeller, kısıtlamalar geride kaldı. Üç aylık dönem, yanlış kararlar almanıza sebep olsa da Temmuz’dan sonra Zodyak sizin lehinize dönüyor. İsteklerinizi gerçekleştirmek için hamlede bulunacaksınız. Ocak doğumlular, Nisan, Mayıs ve Haziran’da boş hayaller peşinde koşacaksınız. Gerçekçi olmaya çalışın, çünkü Eylül’le birlikte gerçeklerden kaçamayacaksınız. Ama biraz rahatlayıp sakince düşündüğünüzde ihtiyacınız olan dengeyi bulacaksınız.

Sosyal hayat: Aralık doğumlular, iş hayatında sınırlar kalkıyor, önünüzde yeni ufuklar açılıyor. Geçen yıl içinizi karartan Satürn uzaklaşıyor. Temmuz’dan yılsonuna dek (hatta 2012’nin ilk üç ayı) Jüpiter fırsatlar verip sağlam projelere adım atmanızı sağlayacak. Ocak doğumlular, 2011 baharı sizi iyi haberlerle karşılıyor. Kendinizi olmayacak vaatlerle yıpratmayın. Gerçekçi, olması muhtemel ve önemliler arasında bir seçim yapın. Yılın ikinci yarısı zorunluluklar ve zıtlıklarla dolu. Sonbaharda kötümserliğe kapılmayıp sakin kafayla olayların üstesinden gelmeye çalışın.

Özel hayat: Aralık doğumlular, ailevi problemlerinizi çözecek, özlemini çektiğiniz bağımsızlığa kavuşacaksınız. Satürn’le birlikte gerginlik ve anlaşmazlıklar da sizden uzaklaşıyor. Mart’ta çıldıracak seviyeye gelseniz bile soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Yazdan itibaren güzel günler sizi bekliyor: sürpriz karşılaşmalar, paylaşımlar, birliktelikler… Duygusal hayatınızda hareketlenmeler olacak, kendinizi daha kolay ve rahat ifade edeceksiniz. Ocak doğumlular, çırpınıp duruyor, ilişkinizde iyi hissetmiyorsanız, sonbaharda bazı güçlüklere göğüs germek zorunda kalacaksınız. Kendinizi çok da yıpratmayın çünkü sonraki dönem olumlu.

Birliktelik: Tek gecelik; çekici Akrep ya da tutkulu Balık. Ömür boyu; Dingin bir Boğa, kibar Akrep ya da etkileyici Başak.

KOVA (21 Ocak-18 Şubat)

Genel durum: 2011 sizin yılınız olacak! Jüpiter size coşku, dinamizm, iyimserlik verecek. 2011’de yeni fırsatlar, kazançlar; hem iç dünyanızda hem çevrenizle ilişkinizde huzur ve mutluluk sizi bekliyor. Sadece Jüpiter değil, aklın simgesi Satürn de sizden yana! Satürn, istikrarı ve projelerinizin toplum içinde itibar görmesini, sağlam şekilde ilerlemenizi sağlayacak. Gelecek hakkında kararlar alıp bunları yerine getirmeye çalışacaksınız. Jüpiter-Satürn birlikteliği, özellikle Şubat’tan Haziran’a kadar büyük bir sıçrayış yapmanıza, yeni yollara girmenize olanak tanıyacak.

Sosyal hayat: Zodyak’ın hümanist idealist burcu Kova… İşinizde basamakları hızla tırmanacaksınız. Şubat ve Haziran arası iyice tecrübe kazanacaksınız. Şubat ve Haziran arası iyice tecrübe kazanacaksınız, kendinize güveniniz artacak. Fikir ve teorileriniz açısından çok verimli bir dönem olacak sizin için. Ufukta değim, yolculuklar, işinizde teşvik primi, bilinmeyen alanlara keşfe çıkmak görünüyor. Temmuz’dan yılsonuna dek, Satürn sizi biraz dizginliyor. Bu da işinize konsantre olmanızı sağlayacak. Sorumluluk alıp yeteneklerinizi kullanacaksınız. 2011 sizi daha olgun, ne yaptığını bilen, entelektüel ve ahlaki açıdan doyuma ulaşmış bir kişi yapacak.

Özel hayat: Her ne kadar özgürlük ve bağımsızlığınıza düşkün bir Kova da olsanız, bu yıl sağlam ilişkiler kurma ihtiyacı hissedeceksiniz. Çiftler için yaz aylarında duygusal yoğunluk had safhada. Yaşam alanınızda bir hareketlenme y ada düzensizlik, ailenizde gelişmeler olabilir. Kendinize ulaşılabilir hedefler koyun, projeler geliştirin; bunların sonbaharda şekillenmeye başladığını göreceksiniz. Bekarlar, duygusal kartlarınızı baharda oynayabilirsiniz. Mart, Mayıs başı, Haziran sonu, Ekim başı ve Kasım’da, birlikteliğin gezegeni Venüs, karşılaşmalarda şansınızı arttırıyor.

Birliktelik: Tek gecelik; hareketli İkizler, ilginç Kova ya da ateşli Koç. Ömür boyu; büyüleyici Aslan, ketum Oğlak ya da ayrıntıcı Terazi.

BALIK (19 Şubat-20 Mart)

Genel durum: Zodyak’ın sanatçı burcu Balık için 2011, geçiş yılı olacak. Bu sırada zayıf ve güçlü yanlarınızı fark edeceksiniz. Bulunduğunuz yeri, kiminle ve neden daha ileri gideceğinizi anlayacaksınız. Gelişip büyümenizi sağlayacak 2012’in etkileri yazdan itibaren kendini hissettirecek. Yerinde duramayan, kimi zaman hayalperest ve belirli bir amaç peşinde koşmaktan hoşlanmayan birisiniz. Sizin için her şey(özellikle de mucizeler) mümkün. Ancak şimdi kendinize bir amaç belirleyip bu doğrultuda hareket etmeniz gerek. Böyle başkaları tarafından kolay anlaşılabilir, bağımsızlığınızı yakalayabilir ve kendinize güveninizi arttırabilirsiniz. Bir kez olsun kendinize bir kriter ve hatta sınır belirleyin…

Sosyal hayat: Şubat’a kadar Jüpiter işlerinizde size yardım eli uzatacak; bu olumlu başlangıçları sürdürebilmek size kalmış. Nisan’da istikrarsızlığın gezgeni Uranüs uzaklaşıyor. Kendinize güveninize, özünüze ve derinliğinize yeniden kavuşuyorsunuz. Yazla birlikte yeni bir dönem açılacak, mesleki hayatınız çıkışa geçecek. Toplu alınan kararlar gerçekleşiyor ve sanatsal yetenekleriniz ön plana çıkıyor. Karar alma gücünüz artabilir, yeni sorumluluklar üstlenebilirsiniz. Şubat doğumlular, yılın ikinci yarısında toplumsal alanda hızla yükseleceksiniz. Bir terfi y ada maddi kazanç gündemde olabilir.

Özel hayat: Bir balık asla yalnız yaşayamaz. Okulda, arkadaş grubunda ya da ailede hep insanlarla iç içedir. Bir araya gelmekten, çift olmaktan hoşlanır. Geçen yıl Jüpiter’le birlikte gelen; aşk, çocuklar ve arkadaşlarla çevrili olma isteği, balıklar için u yıl da kendini hissettirecek. Uyumun, duygusallığın ve anlaşmanın gezegeni Venüs, Şubat ve Nisan boyunca; ayrıca Haziran ve Temmuz başında, Ekim sonunda ve Kasım başında sizden yana. Mart’ta da Venüs, size yeni karşılaşma ve çekimler vaat ediyor. Mayıs sonu, Haziran başı, Ağustos sonu ve Eylül başı tutkulu günler sizi bekliyor. Şubat doğumlular, 2011 Temmuz’dan itibaren (2012 Mart’a kadar) Jüpiter etki alanını genişletecek, çalışma hırsınızı kamçılayacak. Duygusal hayatınız yeni bir dönemece giriyor; çiftler ortak amaç doğrultusunda güç birleştirecek ve bekarlar artık bekar olmayacaklar!

Birliktelik: Tek gecelik; romantik bir Yengeç ya da yanardağ gibi ateşli bir Oğlak. Ömür boyu; tutkulu bir Akrep, dingin bir Boğa ya da düşünceli bir Başak.

Elle, Aralık 2010

12

Yazarlar