Sağlık Gingivitis (Diş Eti İltihabı) Nedir? Gingivitis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gingivitis (Diş Eti İltihabı) Nedir? Gingivitis Tedavisi Nasıl Yapılır?

08.09.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

İnsanlar sağlıklı bir şekilde yemek yiyebilmesi için dişlerin bakımlı olması gerekiyor. Dişlerde yaşanan sorunlar yaşam kalitesini de düşürebiliyor. Diş eti iltihabı dişlerde oluşan hastalıklardan sadece bir tanesidir. Bu hastalığın belirtileri ve nasıl oluştuğu araştırılan konulardan birisidir. Gingivitis (diş eti iltihabı) nedir? Gingivitis tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Gingivitis (Diş Eti İltihabı) Nedir Gingivitis Tedavisi Nasıl Yapılır

Diş eti iltihabı çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bir iltihap türüdür.

Haberin Devamı

Gingivitis (Diş Eti İltihabı) Nedir?

Vücutta bazı nedenlerden dolayı oluşan iltihaplardan birisi de diş eti iltihabıdır. Ağız ve dişlerin bakımı yeterli seviyede yapılmadığı ve yeterli bir şekilde beslenilmediği zaman diş etlerinde iltihap oluşabilir. Bakteriden kaynaklı görülen enfeksiyonlar iltihabın oluşmasına neden olur. Diş eti iltihabı kendini kolay bir şekilde belli etmez. Genellikle yemek yerken ağrı görülmesi diş eti iltihabının belirtileri arasında yer alır. Diş eti iltihapların iyileşme süresi farklılık gösterebiliyor. Bazı durumlarda kendiliğinden kısa süre içinde iyileşebiliyor. Fakat ağız bakımlarının yapılmaması durumunda iltihap oluşursa, iltihap büyümeye devam eder.

Ağrıların şiddetli bir şekilde devam etmesi durumunda mutlaka diş doktorlarına gidilmesi gerekir. Tedavi edilmemesi daha büyük diş sorunlarını meydana getirecektir. Dişlerin kaybedilmesine ve farklı hastalıkların oluşmasına neden olacaktır. Diş eti iltihap belirtisi gösterenlerin kısa süre içinde tedavi edilmesi diş sağlığı için önemli bir konudur. Birçok kişide diş eti iltihabından dolayı diş kayıpları yaşanabilir. Başlangıç zamanlarında küçük olarak görülen iltihaplar zaman geçtikçe büyüyerek ağrıların oluşmasına neden olur. 

Haberin Devamı

Gingivitis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gingiviitis sorunu her bireyde görülebilecek bir sorundur. Öncelikle gösterilen belirtileri bilmek tedaviye daha erken başlamaya yardımcı olacaktır. Diş eti iltihabının gösterdiği belirtiler çok açık ve nettir. Herkesin merak ettiği diş eti iltihap belirtileri şu şekildedir;

  • Beyaz renkli iltihaplar
  • Diş eti çekilmeleri
  • Konuşma sırasında oluşan ağrı
  • Ağız kokuları
  • Sıcak ve soğuk yerken oluşan ağrılar
  • Diş etlerinde kızarıklık veya şişlik
  • Diş fırçalama esnasında kanama

Bu belirtilerin hepsi diş eti iltihabını işaret eder. Bu belirtilerin görülmesi durumunda mutlaka diş doktorlarına giderek muayene olunması gerekir. Gerekli muayene işlemleri tamamlandıktan sonra uygun olan tedavi yöntemi uygulanır.

Yazarlar