Sağlık Glutensiz Ve Glutenli Yiyecekler Nelerdir? Glutenli Yiyecekler Kilo Aldırır Mı?

Glutensiz Ve Glutenli Yiyecekler Nelerdir? Glutenli Yiyecekler Kilo Aldırır Mı?

14.04.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Günlük yaşantımızda tüketilen gıdaların birçoğu glutenli besinlerdir. Fakat bazı hastalıklarda glutenli beslenmek büyük sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Kişiler hangi yiyeceğin içerisinde gluten olup hangisinde olmadığını merak ediyor. Glutensiz ve glutenli yiyecekler nelerdir? Glutenli yiyecekler kilo aldırır mı? Konu başlıkları hakkında sizlere detaylı bilgiler hazırladık.

Glutensiz Ve Glutenli Yiyecekler Nelerdir Glutenli Yiyecekler Kilo Aldırır Mı

 Glutenli ve glutensiz olan birçok besin bulunuyor.

Haberin Devamı

 Glutensiz ve Glutenli Yiyecekler Nelerdir?

 Glüten, buğday, çavdar ve arpa gibi besinlerin içerisinde yer alan bir protein çeşididir. İçinde glüten barındıran buğday en çok tüketimi yapılan tahıllardan bir tanesidir. Glüten içerisinde bulunan ana proteninler, glütenin ve gliadindir. Gliadin, olumsuz yönde sağlık etkilerine neden olur. Bazı insanlar gluteni tolere edebilme şansına sahiptir. Fakat bazı nedenlerden dolayı sağlık koşulları insanların bazı konularda sorun yaşamasına neden olabilir. Bu sağlık sorunları şu şekildedir;

 Çölyak hastalığı

 Glüten duyarlılığı

 Buğday alerjileri

 Diğer hastalıklar

Glüten içeren besinler kişiler tarafından çok merak edilen besin çeşitleridir. İçerisinde glüten bulunan besinleri hangileri olduğu birçok kişi tarafından araştırılıyor. İçeriğinde glüten olan besinler şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

 Buğday unu

 Ekmek ve pide

 Pasta ve kekler

 Simit

 Bulgur

 Et suları

 Baharatlar

 Sakız

 Şeker

 Soslu kuru yemiş

 Çorba harçları

 Sirke

Gluten içermeyen besinler de şu şekildedir;

 Kıvırcık

 Brokoli

 Mantar

 Beyaz lahana

 Kereviz

 Hindistan ceviz yağı

 Nohut

 Mercimek

 Fasulye

Glutenli Yiyecekler Kilo Aldırır mı?

 Gluten içeren besinlerin kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen besin konuları arasında yer alıyor. Gluten içeren besinlerin, besin değeri araştırılan bir konudur. İçeriğinde glüten olan besinler proteinden oluştuğu için fazla tüketim durumlarında insanlara kilo aldırabiliyor. Sınırlı bir tüketim yapıldığında kilo aldırma durumu pek fazla olmuyor. Fakat kişiler kilo almak istediğinde, glüten içeren besinleri tüketerek kilo almaları mümkündür. Kilo almak isteyen birçok insan araştırma yaparken karşılarına her zaman glutenli yiyecekler çıkar.

 Gluten içeren besinlerin içeriğinde proteinler bulunur. Bu protein kaynakları çok tüketildiğine insan vücuduna etkisi çok büyüktür. Vücuda fazla protein alımı her zaman kiloyu da beraberinde getirecektir. Glutenli yiyeceklerin kilo aldırıp almayacağı bu şekilde insanlar için kolayca anlaşılmış oluyor.

Yazarlar