Sağlık Göz Arkası Ağrısı Nedir? Gözlerin Arkası Neden Ağrır, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göz Arkası Ağrısı Nedir? Gözlerin Arkası Neden Ağrır, Tedavisi Nasıl Yapılır?

10.09.2021 - 14:53 | Son Güncellenme:

Gözlerde oluşan ağrılar genellikle baş bölgesinde sızlamaya neden olur. Günlük yaşamı zorlaştırdığı için tedavi edilmesi gerekir. Sizler için göz arkası ağrısı nedir, gözlerin arkası neden ağrır, tedavisi nasıl yapılır konularını derledik.

Göz Arkası Ağrısı Nedir Gözlerin Arkası Neden Ağrır, Tedavisi Nasıl Yapılır

Göz ağrıları genel olarak ciddi problemlerin belirtileri değillerdir. Ancak yaşanan batma ve zonklama durumları hastaları zor durumda bırakabilir.

Haberin Devamı

Göz Arkası Ağrısı Nedir? 

Göz arkası ağrısı, gözün arka bölgelerinde çoğunlukla şiddetli biçimde yaşanan bir ağrı türdür. Sinüzit hastalarında sık sık oluşan bu durum için farklı tedaviler uygulanabilir. Yapılması gereken ilk adım bir uzman doktora görünmektir.

Göz arkası ağrısını oluşturan farklı sebepler bulunur. Bunların başında mikroplar ve enfeksiyona neden olan durumlar gelebilir. Göz arkasındaki basıncın yükselmesi ağrı olarak hissedildiği için tek ya da çift taraflı yansımalar yapar.

Sinüzit, her yaş grubunda görülmesi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Göz çevresinde şişlik ve morarmaya neden olabilir. Birçok farklı şekilde atlatıldığı için ağrıların kendi kendine ne kadar sürede geçtiğini bilmek önemlidir.

Haberin Devamı

Gözlerin Arkası Neden Ağrır, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gözlerin arkasında bulunan küçük odalar zaman zaman gereğinden fazla dolabilir. Bu durumda şişlikler oluşarak göze baskı yapar. Yaşanan baskı nedeniyle göz arkasında başlayan ve genellikle baş ağrısı olarak nitelendirilen ağrı yaşanır.

Gözlerin arkasının ağrımasındaki nedenlerden biri sinüzittir. Ancak diğer enfeksiyon hastalıklarında da göz arkasında ağrılar meydana gelebilir. Göz arkası ağrıların engellenmesi için deniz suyu kullanılabilir. Ağrılar birkaç hafta içinde kendiliğinden geçmezse tedavi gerekir.

Göz arkasındaki ağrıların tedavisi için öncelikle uygun aletlerin kullanılması gerekir. Arka kısımda oluşan sorunlar için genellikle oftalmoskop kullanılır. Oftalmoskop sayesinde göz damarlarında bir sorun varsa, ağrı optik disklerden kaynaklanıyorsa kısa sürede görülebilir.

Ağrı, gözün çok arka kısımlarından geliyorsa ve sinüzit teşhisi konulmamışsa diğer hastalıklar değerlendirilir. Öncelikli olarak ilaç tedavisine başlanır. Bu esnada hastanın çok parlak ve karanlık yüzeylerde kalmaması, gözlerini yormaması, dinlenmesi, yüksek sesle müzik dinlememesi önerilir.

İlaçların etki etmediği hastalarda gerekliyse cerrahi müdahaleler yapılabilir. Bu türdeki ameliyatlarda gözü uyuşturan, hastayı uyutan anestezi yöntemleri kullanılır. Hissedilen rahatsızlıklar için yapılan göz ameliyatları enfeksiyon kapılmadığı sürece kısa sürede iyileşir.

Yazarlar