Yaşam Granit Tavayı Daha Sağlıklı Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Granit Tavayı Daha Sağlıklı Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

10.12.2020 - 13:32 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda granit mutfak ürünlerinin reklamlarını sıklıkla izliyor ve kullanımlarına pek çok mutfakta rastlıyoruz. Popülaritesi artan granit tavaların, bu kadar çok beğenilmesi ve kullanım için tercih edilmesinde kuşkusuz kaliteli ve pratik yemek pişirme olanağı sunmaları en etkili faktörlerden. Granit tavaya dair merak edilenleri ve granit tavayı daha sağlıklı kullanmak için nelere dikkat edilmelidir? İşte, tüm detaylar.

Granit Tavayı Daha Sağlıklı Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir

Uzun ömürlü ve çizilmeye karşı oldukça dayanıklı yapılarıyla sağlıklı bir şekilde yemek yapma keyfini tüm severek yemek yapanlara yaşatan granit tavalar, birbirinden şık modellere de haiz. Granit tavalar, tanecikli yapıdaki granit taşında bulunan gri, pembe ve beyaz mineral renklerini en güzel şekilde yansıtıyor. Yapışmama özelliği ile diğer tava türlerinden kolaylıkla ayrılan bu özel tavalar, son derece lezzetli et ve sebze yemeklerinin sofraları süslemesinde etkin rol üstleniyor. Mutfaklara renk ve yenilik katan granit tavalarla yemek yapmak için çok sebep var.

Granit Tavayı Daha Sağlıklı Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Granit tavaları daha sağlıklı kullanmak için dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunlar şöyle sıralanabilir:

- Granit tavaları temizlemek için kullanılacak deterjanların aşındırma niteliğinden uzak, kaliteli ve sağlıklı olmasına dikkat edilmelidir.

- Ocaktan alınan granit tava, soğuk suya tutulmamalıdır. Bu şekilde bir işlem ısı değişimi sebebi ile granit tavanın yapısına zarar verebilir.

- Yüksek ateşe dayanıklı olan granit tavanın uzun süre kalıcı bir kullanım imkanı sağlaması için kısık ateşte kullanımı tercih edilmelidir.

- Granit tavanın altının temizliği yapılırken bulaşık süngeri kullanılıyorsa, süngerin yumuşak kısmı kullanılarak temizlik yapılmalıdır.

- Kızartma ve sote gibi yemek pişirme yöntemlerinden sonra granit tava sudan geçirildikten sonra bulaşık makinesine uygun şekilde yerleştirilmelidir.

Granit Tava Alırken Püf Noktalar Nelerdir?

- Granit tavayı satın almadan önce elinizle tartmanız tavsiye edilir. Gerçekten ağırlığının hissedilmesi halinde ilgili granit tavanın orijinal olduğu görüşü hakimdir.

- Birçok markanın kendilerine ait granit tavaları bulunmaktadır. Eğer garanti süresi 5 yıl ve daha fazla süreli ise bu ürünleri güvenle satın alabilirsiniz. Tanınan, piyasada güvenilen ve kaliteli ürünler satan markaları tercih etmeniz ise doğru bir tercih olacaktır.

- Granit taşının kendi rengini taşıyan tavaları tercih etmeniz önerilmektedir. Koyu gri, açık gri ve kahve tonlarındaki ağır tavaların gerçek granit taşından yapıldığı bilinmektedir.

- Granit tavalar tamamen granit taşından hazırlanır. Ucuz ve hafif olan tavalar ise yalnızca granit kaplamalı tavalardır.

Granit Tava Sağlıklı mıdır?

Granit tavaların teflon tavalar ile yarışında, granit tavaların sağlıklı bir yapıya haiz olduklarını belirtmek gerekir. Granit tavalar, insan sağlığına uygun görülen yiyecekler ile temas halinde iken hiçbir şekilde zararlı olmayan tava türleridir. Yemekleri hızlı ve lezzetli bir şekilde pişiren, ısıyı eşit bir şekilde dağıtan sağlıklı bir tava çeşididir.

 

Yazarlar