Evcil Hayvan Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir? Hamsterların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir? Hamsterların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 01:45 | Son Güncellenme:

Hamster evlerde beslenmekte olan kemirgen bir hayvan olarak bilinmektedir. Evinde hamster besleyen kişiler ise hamster beslenme alışkanlıkları ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemektedir. Hamster ne yer, nasıl beslenir? Hamsterların en sevdiği besinler nelerdir? Hamsterların beslenme alışkanlıkları ve sevdikleri besinlerle ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir Hamsterların En Sevdiği Besinler Nelerdir

Hamster diğer kemirgen türleri gibi kabuklu kuruyemişleri oldukça fazla sevmektedir. Ancak hamster birçok çeşitli besin ile beslenebilir. Hamster besleyen kişiler hamstere yiyeceklerle ödül vermek isterler. Verecekleri zaman ise ödül yiyeceği seçmeleri için hangi besini sevdiklerini bilmeleri gerekmektedir.

Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Hamster birçok çeşitli yiyecek ile beslenebilen bir kemirgendir. Fındık, ceviz, fıstık, buğday ve kaju gibi kuruyemişleri çok sever. Sert gıdalarla beslenmeyi çok sevdiğini de söylemek mümkündür. Vitamin alabilmeleri için marul, havuç, lahana, kestane, mısır, makarna, yumurta, muz, patates gibi besinlerde verilebilir. Mısırı da çok sevdikleri söylenebilir.

Hamsterların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Hamsterler oldukça zengin bir beslenme alışkanlığına sahiptirler. Hamsterler birçok yiyecek ile beslenebilmektedir. Ancak kabuklu kuruyemişleri çok severek tüketmektedirler. Özellikle fındık, fıstık, badem ve ceviz gibi besinleri çok severek tükettiklerini söylemek mümkündür. Hamster aynı zamanda mısır koçanıyla birlikte mısır yemeyi de çok fazla sevmektedir. Sürekli olarak aynı tip besinler verilmemelidir. Farklı besin gruplarıyla beslenmeleri sağlıkları açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Yazarlar