27.07.2021 - 15:18 | Son Güncellenme:
Hardal yağı birçok vitamin yönünden zengin bir besin kaynağıdır. Tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan hardal yağının tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Hardal Yağı Nedir?
Hardal yağı hardal bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. İlk olarak M.Ö. 3000 yıllarında Hindistan'da yetiştirilmiştir. Özellikle ünlü tıp adamı Hipokrat bazı ilaçların yapımında da kullanmıştır. Presleyerek ve öğütülerek elde edilen hardal yağı tüketilecek hiçbir şeyde kullanılmamaktadır.
Kısaca Faydaları Nelerdir?
Hardal yağı sağlık açısından birçok faydası olduğu bilinen bir yağdır. Hardal yağının faydalarını şu şekilde açıklayabilir:
- Kötü kolesterolü düşürür.
- kanser riskini azaltır.
- Kardiyovasküler hastalık riskini düşürür.
- Cilt dokusunu iyileştirir.
- Eklem ağrılarını azaltır.
- Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
- Güçlü doğal bir uyarıcıdır. Karaciğer ve dalakta sindirim suları ile safrayı uyarır, sinirim ve iştahı arttırır.
- Ter bezlerini aktive eder. Bu sayede vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Kas gerginliğini azaltır.
- Vücudun her bölgesinde kan dolaşımını arttırır ve organların işleyişini düzenler.
- Siyah noktalar ile yanık izlerini ortadan kaldırır.