Püf Noktası Haşlanmış Patatesin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Haşlanmış Patatesin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

27.07.2021 - 15:12 | Son Güncellenme:

Patates, çok besleyici ve çok yönlü bir kök sebzedir. Temel besinlerimiz arasında yer alan patates, pek çok farklı şekilde sofralarımızı süslüyor. Patlıcangiller ailesine ait olan patates, dünyada yaklaşık olarak 2 bin farklı türde yetiştiriliyor. İçerdiği yüksek miktarda nişasta ve karbonhidrat nedeni ile çok sağlıklı bir besin kaynağı olarak görülür. Haşlanmış patatesin faydaları ve zararları nelerdir detayları ile derledik.

Haşlanmış Patatesin Faydaları Ve Zararları Nelerdir

 Patates, aslında potasyum, lif, potasyum, C ve B6 vitaminleri de içerir. Aynı zamanda patates antioksidanlar bakımından da oldukça zengindir. İçinde bulunan dirençli nişasta ise, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Haşlanmış Patatesin Faydaları Nelerdir?

 Patates, farklı şekillerde pişirilerek tüketilebilir. Patatesin pişirme şekline göre içindeki besin değerleri ve faydaları da değişiklik gösterir. Patatesin kabuğunu soymadan, fırında ya da buharda pişirmek, patatesi en sağlıklı tüketmenin yoludur. Haşlanmış patatesin faydaları

Patatesin içinde karotenoid, flavonoid ve fenolik asit gibi antioksidan görevi gören çeşitli bileşikler içerir. Bu bileşikler ise,kanser, diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların riskini önemli ölçüde arttıran serbest radikalleri etkisiz hale getirir.

Kan şekerini düzenler.

Sindirim sistemini iyileştirir.

Doğal olarak glutensizdir.

Haşlanmış Patatesin Zararları Nelerdir?

Patatesin aşırı tüketimi, diyabet hastaları için çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Haberin Devamı

Patatesin aşırı tüketimi ve kızartmasının fazla yapılması kilo sorununa yol açabilir.

Patates kızartıldığı zaman besin değerlerini kaybeder ve toksik madde artışını önemli ölçüde hızlandırır.

Yazarlar