Yaşam Hayvansal Besinler Hangileridir? Hayvansal Gıdalar Listesi

Hayvansal Besinler Hangileridir? Hayvansal Gıdalar Listesi

03.11.2021 - 15:27 | Son Güncellenme:

Hayvansal besinler günlük hayatta sıklıkla tüketilen besinlerdir. Özellikle et ve süt ürünleri çokça tüketilmektedir. Bunun yanı sıra birçok hayvansal gıdaların ne olduğu da merak edilmektedir. Bu bakımdan hayvansal besinleri öğrenebilir ve günlük hayatta kolaylıkla kullanabilirsiniz. Peki, Hayvansal besinler hangileridir? Hayvansal gıdalar listesi nedir tüm detayları ile derledik.

Hayvansal Besinler Hangileridir Hayvansal Gıdalar Listesi

Hayvansal besinler ya da gıdalar, hayvanlardan el edilmekte olan insanların tüketebileceği tarzda hayvansal ürünlerin tamamına denir. Hayvansal gıdaların başında et, süt, yumurta ve bal gelmektedir.

Hayvansal Besinler Hangileridir?

Hayvansal gıdalar hacim besin değerleri düşük olmasına rağmen kalorileri yüksek olan gıdalardır. Hayvansal gıdalar yüksek oranda protein içermektedir. Özellikle kırmızı et protein açısından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra tavuk eti, yumurta da yüksek oranda protein bulunmaktadır.

Ayrıca kilo almak isteyen ve vücut geliştiren kişiler hayvansal gıdaları çokça tüketmektedirler. Bunun yanı sıra Türkiye'de büyük ve küçükbaş hayvancılığın gelişmiş olduğu bölgelerde hayvansal gıdalar daha fazla öneme sahiptir. Bu sebeple özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde büyükbaş hayvancılığının yaygın olmasından dolayı kırmızı et en çok tüketilen besinler arasındadır.

Aynı zamanda en temel hayvansal besinler ise et, süt, yumurta ve bal olmaktadır.

Hayvansal Gıdalar Listesi

Haberin Devamı

Kırmızı et

Tavuk eti

Yumurta

Süt

Bal

Yoğurt

Kaymak

Peynir

Yağ

Balık

Hayvansal Gıdaların Faydaları Nelerdir?

Hayvansal gıdalar küçükbaş, büyükbaş, kümes hayvanları ve deniz canlılarından elde edilen besinlerdir. Ülkemizde en çok büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar gıda kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Bu hayvanlardan elde edilen yağ, süt, et gibi gıdalar hayvansal besinler kategorisine girmektedir. Aynı zamanda hayvanlardan elde edilen bu ürünler işlenerek yiyecek ve içecek olarak bolca tüketilmektedir.

Her şeyde aşırıya gidilmemesi gerektiği gibi hayvansal gıdalar da tüketirken aşırıya kaçılması insan sağlığına zarar verir. Fakat doğru oranda ve yeterince hayvansal gıdaların tüketilmesi ise kalp ve damar hastalıklarının görülme riskini fazlasıyla azaltmaktadır.

Bununla birlikte hayvansal gıdaların bağışıklık sistemini güçlendirdiği de hekimler tarafından bahsedilmektedir. Özellikle ufak yaşlardaki çocukların küçüklükten hayvansal yağ, et ve süt ile beslenmeleri vücut gelişimlerine katkı sağlamakla beraber ileri ki yaşlarda hastalıklara yakalanma riskleri de aynı oranda azalmaktadır.

 

 

Yazarlar