Kış Sezonunda Şık Olmanızı Sağlayacak Önemli İpuçları

Sezon renkleri belirlendiğinde gardırobumuzdaki sahip olduğumuz parçaları inceliyoruz ve hemen alışverişe çıkıyoruz. Peki sezonun trend renklerinin bize uygun olup olmadığını düşünüyor muyuz?

Kendinize uygun doğru renk tonlarını öğrenin…

Herkesin kendine uygun renkler değil, renk tonları mevcut. Renk analizinizi yaptırdığınızda cilt alt tonunuza uygun renk tonları belirlenir. Bunu bilmeniz enerjinizi yansıtabilmeniz için de çok önemli. Sıcak alt tona sahip bir kişiyseniz soğuk tonda bir giysiyle istediğiniz kadar enerji dolu olun “soğuk” olarak değerlendirileceksiniz. Seçmiş olduğunuz her rengin tonu sizin için doğruysa olumlu, size uygun değilse olumsuz etki yansıtacaktır.

Haberin Devamı

Sezonun Trend Renkleri…

2018 pantone rengi ultra violet olarak açıklanmıştı. Sonbahar kış sezonunda da ultra violet yerini aldı. Kontrast renklerle kombin yapıldığında şık olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yeni sezonda kırmızının yeri genişledi. Kırmızının size göre olan tonunu bulursanız kendinize enerji katar, cesaret sağlarsınız. Koyu kırmızı ve vahşi desenlerde dahi kırmızı siyah kombinasyonunu görüyoruz. Yılan derisi, leopar, zebra, kaplan desenleri vahşi bir etki yansıtırken feminen ayrıntıları olan modellerde seksi çağrışım yapıyor. Örneğin leopar deseni iddialı olması nedeniyle bazen aksesuarlarda, bazen giysilerde küçük bir parçada kullanılırken bugün bir elbisenin leopar deseni gözü yormuyor.

Yanık kahverengi ve sonbahar yapraklarını andıran amber yansımasında turuncuyu birlikte de kullanabilirsiniz. Soğuk tonlarda iseniz turuncu sadece aksesuarlarda olmalı. Belki de kolyenizin sadece ucunda, ya da ayakkabınızda olabilir.

Kıyafetinize bir yorum katın…

Ne istediğimiz, neyi yansıtmak istediğinize göre yeni sezon modellerinden seçim yapabilirsiniz. Stil dış dünyaya ben buyum demenin bir yoludur, bunu unutmadan seçimlerinizi yapın. Trendi izleyen olarak tanımlanmak istiyorsanız en trend modelleri sunan mağazadan alışveriş yaptığınızda dahi kendi yaratımlarınızı eklemenizi öneririm. Bir elbiseye kumaş bir kemeri fular gibi bağlamanız yaratıcı bir fikir olacak ve şık duracaktır. Bir yorum katın kıyafetinize. Önemli olan bu.

Haberin Devamı

Bazen vitrinde bir kıyafet görürsünüz, çok beğenirsiniz. Denediğinizde kendinizi enerjik hissetmez, kendimi iyi hissetmiyorum dersiniz, işte o renk sizin renginiz değildir.

Evden çıkmadan aynaya baktığınızda kendinizi onaylamıyorsanız istediğiniz kadar modaya uygun giyinin gününüz başkalarının onayını aramakla geçer. Kıyafetinize ekleyeceğiniz bir fular, rujunuzun rengi sizin onayınızı almanıza yardımcı olabilir.

Güne başlarken kendinizi gülümseyerek onaylamayı unutmayın.