Saç Bakımı Hint kadınlarıyla başladı! Hacimli ve uzun saçlar için her gün 4 dakika masaj

Hint kadınlarıyla başladı! Hacimli ve uzun saçlar için her gün 4 dakika masaj

17.08.2023 - 11:47 | Son Güncellenme:

Hacimli saçlar çoğu zaman gerçek olamayacak kadar güzel görünse de, aslında muhteşem saçlara sahip olmak hiç de zor değil. Kafa derisi masajını günlük rutininize eklediğinizde farkı göreceksiniz.

Hint kadınlarıyla başladı Hacimli ve uzun saçlar için her gün 4 dakika masaj

Saç derisi masajlarının saç büyümesini hızlandırdığını kesin olarak kanıtlayan sınırlı araştırma var. Ancak yapılan tüm çalışmalar kafa derisi masajının mucizelerini ortaya koyuyor. Kafa derisine masaj yapmanın en eski belgelenmiş biçimlerinden biri, Hint alternatif tıbbı olan Ayurveda'da (‘yaşam bilimi’ olarak tercüme edilir) bulunur. Champi olarak da bilinen Hint baş masajı, baş, boyun ve omuzlar boyunca akupunktur noktalarına masaj yapılmasını içeren bir tekniktir. Benzer hatlar boyunca, bir kafa derisi masajı, parmak uçlarını veya belirli masaj cihazlarını kullanarak bir dizi dairesel hareketle kafa derisini uyarma uygulamasıdır.

Haberin Devamı

Bu uygulamanın faydaları arasında şunlar var:

- Kafa derisi masajları ayrıca baş ağrılarını hafifletmeye, stresi azaltmaya ve rahat bir durumu korumaya yardımcı olabilir.

-Kafa derisi masajı için uyulması gereken katı bir standart yoktur, ancak iyi uygulamaları takip etmek istenmeyen yan etkileri önleyebilir.

TEK ARAŞTIRMA VAR

Literatürde kafa derisi masajının etkilerini gerçekten inceleyen tek bir çalışma var. Bir kafa derisi masaj cihazı kullanılarak 6 ay boyunca günde 4 dakika kafa derisi masajı alan dokuz sağlıklı Japon erkek üzerinde gerçekleştirilen çalışmanın sonunda saç kalınlığında bir artış tespit edildi. Araştırmacılar, kafa derisine masaj yapmanın neden olduğu stresin, saç büyüme genlerinin genetik ifadesini değiştirebileceğine ve saç dökülmesiyle ilişkili olanları azaltabileceğine inanıyor.

Haberin Devamı

Ankete dayalı başka bir çalışma, farklı saç dökülmesi biçimleri olan 340 hasta üzerinde gerçekleştirildi. En az 10 ay boyunca günde iki kez 20 dakikalık kafa derisi masajı yapmaları istendi. Bu çalışmada çok fazla değişkenlik olsa da, araştırma saç dökülmesi yaşayanlar için kafa derisi masajını kullanmanın bir çözüm olabileceğini vurguladı.

Hint kadınlarıyla başladı Hacimli ve uzun saçlar için her gün 4 dakika masaj

DAHA KALIN SAÇ TELLERİ İÇİN

Kan damarlarının genişlemesi ve bölgeye kan akışının artması dahil olmak üzere bir kafa derisi masajının yararlı olduğu bildirilen önerilen mekanizmalar. Bu, saç büyümesi için gerekli olan oksijen ve besin maddelerinin artmasını sağlar. Saç derisi masajları, büyüme yolunu uyararak ve saç folikülünü çevreleyen kasları gevşeterek saç kalınlığını da artırabilir.

Yazarlar