Sağlıklı Beslenme Hurma Özü Nasıl Yapılır? Kısaca Faydaları Nelerdir?

Hurma Özü Nasıl Yapılır? Kısaca Faydaları Nelerdir?

29.07.2021 - 02:57 | Son Güncellenme:

Hurma özü pek çok yönden insan sağlığına faydalıdır. Özellikle enerji vermesi nedeni ile spor yapanlar tarafından tüketilmektedir. Bunun yanında bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Hurma özü nasıl yapılır? Kısaca faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Hurma Özü Nasıl Yapılır Kısaca Faydaları Nelerdir


Hurma özü genellikle kış aylarında kullanılması tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise soğuk algınlığı gibi pek çok hastalığa karşı koruma etkisinin bulunmasıdır. Hurma özünün içinde kükürt, A ve C vitaminleri demir, kalsiyum ve sodyum gibi bağışıklığı güçlendiren mineraller ve vitaminler bulunmaktadır.

Hurma Özü Neye İyi Gelir?

Haberin Devamı

Hurma özü içerisinde katkı maddesi bulunmaz. Bu nedenle her yaştan kişinin tüketmesinde bir sakınca yoktur.

İçerisinde sakkaroz şekeri de bulunmamaktadır. Bu nedenle diyabet hastaları da rahatlıkla bu besini tüketebilmektedir.

Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Bağışıklığı güçlendirme özelliği vardır.

Halsizlik ve yorgunluk çeken kimseler hurma özü tüketerek bu sorunlarından kurtulabilirler.

İçerisinde yüksek miktarda C vitamini bulunur. Bu nedenle cildin pürüzsüz olmasına yardımcı olmaktadır.

Düzenli bir şekilde tüketilen hurma özü erken yaşlarda meydana gelen kırışıklık ve sarkma gibi problemlere engel olmaktadır.

Hurma özü içerisinde B vitamini de bulunur. Bu da cilt problemleri için oldukça faydalıdır.

Haberin Devamı

Cilt lekelenmeleri için hurma özü içerisine bal ekleyerek bu karışımı maske olarak haftada bir kere kullandığınız zaman lekelenmelere iyi geldiğini görürsünüz.

Hurma özü saç sağlığı için de oldukça etkilidir. Saçın sağlıklı ve güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.

Hurma özünü saç derisine masaj yaparak uyguladığınız zaman saç derisinin ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri almasına yardımcı olursunuz.

Hurma Özü Nasıl Kullanılır?

Hurma özü şeker yerine tatlılarda ve pastalarda kullanılabilir. Bunun yanında çay, kahve gibi içeceklerde de şeker yerine tatlandırıcı olarak kullanılabilmektedir. Tadı yoğun olduğu için sulandırılarak da kullanılabilmektedir.

Yazarlar