DEKORASYONDA AVİZE SEÇİMLERİ

Merhaba milliyet okurları ;

Bu hafta ise sizlere avize seçimlerinden ve dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsetmek istiyorum. Avize konusunda danışanlarımdan ve siz değerli okurlarımızdan çok fazla soru alıyoruz.Bu soruların cevabı için Trt iyi fikir proğramına özel Aves aydınlatmada da detaylı bir çekim yaptık.Bu vesile ile başta Aves aydınlatma proje müdürü ;Sayın Latif Polat beyefendiye ve tüm ekibine teşekkürlerimi iletiyorum.

Avizeler ve tüm aydınlatma türleri dekorasyon ve mimaride gizli kahramanlardır. Dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Avizeler yaşama alanlarımızın aydınlatma ihtiyacını karşılarken aynı zamanda estetik algımızada hizmet eden donatılardır.

Haberin Devamı

Öncelikle alacağımız avizenin kaplamasına ve metal kısmına dikkat etmeliyiz. Kesinlikle çelik ve paslanmaz yapıda olmalı ki uzun ömürlü kullanabilelim. Aksi durumda kısa bir süre sonra, avizenin metal kısımları neme bağlı olarak veya temizlik sırasında ıslak bez kullanıldığından dolayı, paslanma ihtimali çok yüksektir.

Kristal taşlı avize tercihi yapacaksak birinci sınıf kalitede olmasına, asfor özellikli dediğimiz kristalin kullanılmış olmasına özen göstermeliyiz. Buna dikkat edilmezse zamanla sararıp renk degiştirecektir.

Önemli ayrıntılardan bir diğeri ise mekanın büyüklüğü göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin 50 m2 bir salon için iki kollu bir avize yeterli değildir. En az altı kollu bir avize olmalıdır. Yada etrafı koyu renk camla kaplı avizelerde ışık %40 oranında azalacağı için, avize kol sayısı yüksek modelleri tercih etmek, yine dikkat etmemiz gereken ayrıtılardır.

Bir diğer önemli nokta ,renkli kristal özelliği olan avize seçimleri yaparken özellikle kristalin kalitesine dikkat etmek gerekir.Eger kalitesiz kristal veya cam kullanılmışsa belli bir süre sonra rengini kaybederek sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Ayarlanabilir yani dimmer özellikli avize tercihleri yaşam alanlarına konfor katarken, aynı zamanda ortama göre ışık miktarını belirlemenize imkan verebileceği için büyük kolaylık sağlayacaktır.,

Haberin Devamı

Genel olarak mekanımızın tarz ve stiline göre, aynı stil ve tarzda avize tercihi yapmak ve mekanın ölçegine göre ebatlarını belirlemek dikkat edilmesi gereken noktalardır.

Hepinize ışıl ışıl,aydınlık dolu bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

İç mimar Meral Akçay

http://www.fengshuiakademisi.com

http://www.borneomimarlik.com

https://twitter.com/Meral_Akcay