Yatak odaları dekorasyonunda renklerin önemi

Merhaba sevgili Milliyet okurları

Sizlere bu hafta evlerimizin yatak odası dekorasyonun da çok önemli bir yere sahip olan renklerden bahsetmek istiyorum. Evlerimizde yatak odalarımız diğer alanlar gibi özenle dekore edilirken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır.Diğer alanlarda kullandığımız renklerden tamamen bağımsız ,özel bir seçim yapmak önemlidir.Çünkü yatak odalarımız bizim dinlenme,yenilenme ,tazelenme alanlarımızdır.Huzurlu ve kaliteli bir uyku kalitesi için bu alanlarda kullandığımız renkler ciddi önem taşır.

Haberin Devamı

Yetişkin ve çocuk,bebek yatak odalarında kullanacağımız renkler yine birbirinden ayrılır.Çocuk ve bebek yatak odalarında kullanacağımız renkler ciddi önem taşır. Çünkü uyku kalitesi kadar hem psikolojik gelişimleri hem bedenlsel gelişimlerinde renklerin önemi çok büyüktür.Özellikle 0-04 yaş arası çocuklarda kullanılan renkler konusunda özenli bir seçim yapmak gerekir.Tamamen beyaz olarak kullanılan çocuk yatak odaları bu yaş aralığındaki bebekler için son derece sakıncalıdır.Işıgı tamamen yansıtan beyaz renk , görme yetisi gelişen çocuklarda sorun yaratabilir. Veya çok renkli dekore edilmiş odalarda psikolojik olarak huzursuz, dinlenmesine engel olacak düzeyde aktif bir enerji yaratabilirsiniz.

Çocuk, bebek odalarında genel olarak pastel tonlarda renkler kullanmak gerekir.Ekru,krem,pudra mavi,pudra pembe,somon rengi,açık vizon gibi renklerle dekore edilen odalara aktif ve sıcak renkleri sadece aksesuar veya yatak tekstil ürünlerinde kullanmak gerekir.

Yetişkin yatak odalarında yine pastel renklere yönelmek önemlidir.Dinlenmek ve kaliteli bir uyku için pastel renkler büyük bir önem taşır.Somon,krem,ekru,bej,açık gri,pastel pembe,pastel mavi gibi renklerle dekore ettiğiniz odalarınıza perde,aksesuar,berjel ,yan mobilya ürünlerinde aktif renkler kullanabilirsiniz.Özellikle saks mavi,siyah,fuşya,kırmızı gibi canlı renkleri kullanırken dikkat etmek gerekir.Çünkü bu renkler yoğun kullanıldığı takdirde , enerji olarak odanızı aktif kılacak psikolojik olarak uyku kalitenizi bozacaktır.

Haberin Devamı

Yatak odalarını mümkün mertebe steril ,sakin kılmak aslolandır.

Hepinize huzur,mutluluk dolu bir hafta diliyorum.

İç Mimar Meral Akçay

http://www.meralakcay.com