13.10.2011 - 14:53 | Son Güncellenme:
Geleneksel hale gelen ve şarapseverlerin merakla beklediği etkinlikte şarap üreticileri ile şarapseverler, 2011 bağbozumu sonrasında ilk kez biraraya gelecekler
21-23 Ekim tarihleri arasında Kanyon’da gerçekleştirilecek olan III.Kanyon Şarap Tadım Günleri süresince yapılacak şarap etkinlikleri kapsamında ziyaretçiler, Türkiye’nin önde gelen şarap üreticileri tarafından kurulan tadım standlarında birbirinden lezzetli şarapları, üç gün boyunca 16:00- 20:00 saatleri arasında tatma fırsatı yakalayabilecekler. III.Kanyon Şarap Tadım Günleri’ne katılacak 18 üretici arasında bulunan Arcadia, Büyülübağ, Diren, Doluca, Gülor, Kavaklıdere, Kayra, Kocabağ, Küp, Pamukkale, Paşaeli, Selendi, Sevilen, Şato Nuzun, Umurbey, Vinkara, Yazgan ve Yücel markalarının yaklaşık 160 farklı şarabı etkinlik süresince şarapseverlerle buluşacak.
Etkinlik kapsamında Kanyon Bistrot Coco’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan ’Şarap Seminer ve Sohbetleri’nde; yemek ve şarap uyumunun temel kuralları, İtalyan şarapları ve şarapçılığı, yıllandırılabilen ve genç içilmesi gereken şarapların özellikleri, şarapta denge, uzunluk, yuvarlaklık nedir, sommelier, winemaker, önolog kimdir, önoloji nedir gibi konulara yer verilecek. Ayrıca meşhur ’Ne yerseniz O’sunuz ya da Ne iseniz O’nu yersiniz’ sözlerinden yola çıkarak yiyecekler ve içeceklerle özel bağlarımızı nasıl oluşturduğumuzu ve bunun farkına vararak nasıl daha fazla keyfini çıkaracağımızı sağlıklı beslenme ve performans koçu Nezahat Elden, ”Şarapla Sohbet-Aromalar” konulu sunumunda şarapseverlerle paylaşacak.
ETKİNLİK TAKVİMİ :
21 Ekim 2011 Cuma
18:30 III.Kanyon Şarap Tadım Günleri Açılış Kokteyli
Yer: Etkinlik alanı
22 Ekim 2011 Cumartesi
17:00 Yemek ve Şarap uyumunun sırları?
Jean Luc Colin- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
18:00 İtalyan Şarapları ve Şarapçılığı
Burak Demirel- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
19:00 Genç ve Yıllandırılabilen şaraplar? Özellikleri, üretimleri, tadım ve servisleri
Saba Açıkgöz - Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
23 Ekim 2011 Pazar
17:00 Şarapla sohbet - Aromalar
Nezahat Elden – Gıda Mühendisi
Yer : BISTROT COCO Kat : G
18:00 Şarapta denge, gövde, uzunluk, yuvarlaklık nedir?
Jean Luc Colin- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
19:00 Önoloji, Önolog, Winemaker, Sommelier nedir? Kimdir?
Saba Açıkgöz- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
*Etkinlik süresince her gün; 16:00 – 20:00 saatleri arasında şarap üretici tadım standlarından 160’a yakın şarap tadımı yapılabilecektir.