Yaşam İletişimin dansı

İletişimin dansı

31.10.2012 - 12:41 | Son Güncellenme:

Noland, sOYUN adlı yeni projesini, dünyanın en saygın iletişim konferanslarından kabul edilen ve dördüncüsü bu yıl İstanbul’da düzenlenen Avrupa İletişim Konferansı (ECREA 2012) kapsamında iletişim akademisyenleri ile buluşturdu

İletişimin dansı

2004’ten bu yana bağımsız olarak çalışan Noland Topluluğu’nun yeni projesi “sOYUN”, 24-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen 4. Avrupa İletişim Konferansı’nın (ECREA 2012) ilk gününde, konferansa katılan 1200 iletişim akademisyeni tarafından ilgiyle izlendi. 6 dansçı ile farklı disiplinlerden 3 müzisyeni bir araya getiren Soyun; beraberlik, sadeleşmek ve ilişkiler üzerinde yoğunlaşan bir çalışma. Sahne üzerindeki dokuz performansçının kişisellikleri, beraberlikleri, sevdikleri, sevmedikleri, paylaştıkları, sakladıklarıyla şekillenen oyun; soyunmanın cesareti, sıradanlığı ve absürtlüğü ile harmanlanıyor.

Haberin Devamı

Konsept-Koreografi: Esra Yurttut

Müzik: Anıl Karaoğlu, Ceyhun Değirmenci, Hakan Okkır

Işık Uygulama ve Teknik: Osman Koç

Performans: Anıl Karaoğlu, Ceyhun Değirmenci, Dicle Doğan,

Hakan Okkır, Esra Yurttut, Emre Olcay,

Mert Öztekin, Orçun Okurgan, Şebnem Yüksel

NOLAND Hakkında:

2004 yılından bu yana, farklı isimleri bir araya getirerek projeler üreten topluluk, yurt içi ve yurt dışında sahnelenen birçok başarılı projeye imza attı.

İlk projesi olan “Saat Kaç?” KargaART'da ve Tünel Festivali’nde sahnelendi. Daha sonra 'iki' isimli projesi canlı müzik performansı eşliğinde Ankara ve İstanbul'da pek çok kere izleyici karşısına çıktı. Lyon Dans Bienali'ne davet edilen Noland “Kağıt Gemi” projesi, Oyun Atölyesi, Garajİstanbul, Fransız Kültür Merkezi ve Eskişehir Çağdaş Dans Günleri'nde sahnelendi. “dün” İstanbul ve Eskişehir, “OnLaR” İstanbul ve Ayvalık, “Şimdi” Bartın ve İdans festivali İstanbul, “Sus, DuR, KaÇ” Dans Kamera İstanbul Festivali'nde sahnelendi. 2010 senesinde yaptığı “Dönük” ise Fransız Kültür Merkezi ve KargART’ta. “Parantez “isimli çalışması ise İstanbul 2010 Kültür başkenti Etkinlikleri kapsamındaki Dans Platform dahilinde CRR de sahnelenmiştir. Askerlik ve bale eğitimi arasındaki benzerlik ve buluşmaları konu alan çalışması Dis.Ko Kadıköy Sanat Tiyatrosu, Ayvalık Türkan Saylan Sahnesi ve Maya Sahnesi'nde seyirci ile buluştu. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği Tiyatro Festivali'nde sOYUN isimli projesi ile katılan grup, 2012 sezonunda gösterilerine devam etmektedir.

Yazarlar