Sushi aşkına!

Bu hafta istanbul’da sushi avına çıktım. Arka arkaya iki farklı adrese son dakikada rezervasyon yapıp gittim; Zorlu Center’ın içindeki Le Baron ve Elmadağ’dakiMaromi Sushi.

Yeni keşifler

Le Baron haftanın belirli akşamları canlı müziğin de olduğu a la carte menüsü oldukça başarılı bir restoran. Şimdilerde menüye bir de sushi menüsü eklemişler ki bence harika olmuş. Az ve öz sashimiler, tütsülenmiş somon ve biftek karpaçyo başlangıç olarak denemeniz gerekenler lezzetler. Ton, somon ve levrek sashimi ardından yengeç ve somon sushi çeşitlerini beğeninize sunuluyor. Dilerseniz özenle seçilmiş tadım menüsünü tercih edip farklı tatları şık bir sunum eşliğinde aynı tabakta da deneyimleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni keşifler

Divan Otel’in içindeki Maromi Sushi Japon şef Kenji Kume’nin sushi ile aşkına ve sanatına şahit olmak isteyenler için doğru adres. Şef Kume geleneksel Japon yemekleri, sashimiler, et ve balık çeşitleri ile hem gözünüzü hem damağınızı doyuracak. Aman karnınız çok aç değilken gitmeyin zira menüde sayısınız seçenek var. Masada oturmak yerine barda yerinizi alıp şefin perfomansını da birebir deneyimleyebilirsiniz. Tabaktan bardağa herşeyin özenle seçildiği Maromi’nin atmosferi sizi bambaşka bir lezzet serüvenine çıkaracak.

Yeni keşifler

Şef Deniz Şahin Kiva Bomonti’de Anadolu’nun gerçek lezzetlerini yakalamış!

Sonbaharın gelişiyle birlikte Bomontiada’da açılan Kiva Restoran’a da gitme fırsatı buldum. Anadolu mutfağınden özenle seçilmiş lezzetler sunan menüsü Şef Deniz Şahin imzasını taşıyor. Menü o kadr leziz ki başlangıçlarda doymanız işten bile değil. Başlangıçlarda ne yok ki; topik, peynirli gerdan, Arnavut ciğeri, Çerkez tavuğu, kelle söğüş sadece birkaçı. Ana yemekler et ağarlıklı, paylaşımlı olarak sipariş etmenizi öneririm. Tatlılarda ise çıtır kabak, un helvası ve bu aralar yolunuz düşerse benim favorim aşureyi denemenizi öneririm. Güleryüzlü servis, iyi yemekler ve uygun fiyatı ile Kiva Bomonti bu kışa damgasını vuracak restoranlardan biri.