Sağlık İmplant Sonrası Ağrı Nasıl Geçer Ve Ne Kadar Sürer?

İmplant Sonrası Ağrı Nasıl Geçer Ve Ne Kadar Sürer?

12.07.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

İmplant tedavisinin ardından hastaların en fazla merak ettiği sorulardan bir tanesi implant sonrasında ağrının olup olmayacağı sorusudur. İmplan diş tedavisinin ardından yanabilecek süreçleri ve ağrının oluşup oluşmayacağı sizler için derledik.

İmplant Sonrası Ağrı Nasıl Geçer Ve Ne Kadar Sürer

 İlk olarak implant tedavisi gerçekleştirilirken hastaların kendi seçimlerine göre lokal ya da genel anestezi işlemi yapılmaktadır. anestezi yapılmasından dolayı da implant ameliyatı sırasında kişiler herhangi bir acı yaşamamaktadır. Fakat implant ameliyatı gerçekleştirilirken çene kemiği ile diş eti açıldığı için bahsedilmiş olan cerrahi işlemin ardından ağrı ya da sızı bir hayli çok normaldir.

Haberin Devamı

 İmplant Sonrasında Ağrı Olur mu?

 İmplant tedavisini uygulanmış olduğu hastalarda genel olarak bakıldığında ağrı ve sızı ne kadar normal bir durum olsa da yüksek düzeyde olan ağrı yaşanması olası değildir. Genellikle yaşanmakta olan ağrılar düşük şiddetli olmaktadır ve hastaların hayatına herhangi bir olumsuz etkide bulunmamaktadır. Yaşanabilecek olan ağrılar, reçeteye yazılması gereken ilaçların kullanımı ile birlikte minimum düzeyine indirilmektedir.

 Diş implantının ardından ağrıların en aza indirilebilmesi için hastaların da belirli sorumlulukları bulunmaktadır. Hastaların diş ve ağız sağlığına değer vererek ağzın içinde bakteri oluşmasına engel olacak şekilde kişisel bakımlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Ağız içi bakteri oluşması sonrasında enfeksiyon riskini en aza indirmek için kullanılacak olan antibiyotikler itinalı bir biçimde seçilmelidir. Antibiyotik kullanımı da kişiden kişiye değişebildiği için etrafın tavsiye ettiği herhangi bir ilacı değil, testler neticesinde yazılan ilacı kullanmaları gerekmektedir.

 İmplant Sonrasında Oluşan Ağrı Nasıl Geçer?

 İmlant sonrasındaki ağrının geçebilmesi için doktorun önermiş olduğu ağrı kesicilerin ve antibiyotiklerin kullanılması yeterli olmaktadır. Doktor hastanın durumuna göre en uygun olan tedaviyi gerçekleştirecektir.

Yazarlar