Yaşam İnsanlığın ilham perisi

İnsanlığın ilham perisi

01.02.2011 - 00:45 | Son Güncellenme:

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda gözler doğuştan kolsuz ve bacaksız olan Avustralyalı Vujicic’teydi. Azmiyle ve başardıklarıyla dikkat çeken Vujicic, düzenlediği konferanslarla insanlara örnek olmayı sürdürüyor...

İnsanlığın ilham perisi

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na bu yıl, forum çerçevesinde düzenlenen “Yaşam Boyu İlham” oturumuna konuk olarak katılan, doğuştan kolsuz ve bacaksız olan Nick Vujicic (28) damgasını vurdu.
Her yıl İsviçre’nin Davos kasabasında yapılan, dünyanın tanınmış işadamları ile siyasetçilerini bir araya getiren forumda ekonomik ve sosyal sorunlar tartışılırken Vujicic’in yaşama bağlılığı herkesin hayata bakışını sorgulamasına neden oldu. Avustralya doğumlu olan, Sırp asıllı Nick Vujicic “wnt3” geninin mutasyona uğraması sonucu, Tetra-Amelia adlı hastalık nedeniyle dünyaya uzuvsuz bir şekilde geldi.

İntihar etmek istemişti
Ne kolları ne bacakları olan ama belinin aşağısında iki küçük ayağı ve bir ayağında da iki parmağı bulunan Vujicic, sakatlığı yüzünden 8 yaşındayken intiharı denedi. Daha sonra ailesinin de desteğiyle hayata tutunmaya başlayan genç adam, yaşadığı zorluklara inat, sağlıklı insanlarınkinden bile daha büyük bir hırsla hayata sarıldı.

Haberin Devamı

Ne yapıp edip ayağa kalkın!
Engellerine rağmen hayata sımsıkı tutunan ve hangi koşullar içinde olunursa olunsun insanlara azimli olunması gerektiğini aşılayan Nick Vujicic’in konferanslarındaki bazı vurguları şöyle:
“Her insan hayatta zaman zaman bu derece umutsuz olduğu zannedilen durumlara düşebilir; hatta tekrar ayağa kalkabilmek için her türlü imkân ve enstrümandan yoksun da kalabilir...
Şimdi sizlere soruyorum:
Ben 100 kere tekrar ayağa kalkmayı denesem ve 100’ünde de başarısızlığa uğrasam, tekrar ayağa kalkabilme konusunda tüm umutlarımı yitirmeye hakkım veya şansım var mı?
Yani artık sizce 101. seferi denemeyi dahi düşünmemeli miyim? Maalesef benim öyle bir şansım yok; yaşamımı devam ettirebilmek için ne yapıp edip tekrar ayağa kalkmak zorundayım!”

Haberin Devamı

24 ülkede konferans verdi
Üniversiteyi bitirip finans planlama uzmanı olan Vujicic, kurduğu “Life without limbs” (Uzuvsuz yaşam) adlı organizasyonla yaşama sevincini başkalarına da aşılamayı kendisine görev edindi. Dünyanın dört bir yanında moral konferansları veren Vujicic’i dinleyip hayatına yeni bir yön vermek isteyenler bu toplantılara akın ediyor. Azimli genç adamın “Hayatın Daha Büyük Amacı” adlı DVD’si ve “Kollar Yok, Ayaklar Yok, Sorun Yok” adlı kitabı satış rekorları kırıyor. 2005’te “Yılın genç Avustralyalısı” seçilen Vujicic, iki ayak parmağıyla yazı yazabiliyor, bilgisayar kullanabiliyor, davul çalabiliyor, saçını tarayabiliyor, dişini fırçalayabiliyor, ayrıca golf oynayıp sörf yapabiliyor. Genç adam, 24 ülkede yaklaşık 3 milyon kişiye düzenlediği konferanslarıyla da insanların ilham perisi olmayı sürdürüyor.

Yazarlar