Sağlık İskemi Nedir? İskemik Kalp Hastalığı Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır?

İskemi Nedir? İskemik Kalp Hastalığı Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır?

22.03.2021 - 10:31 | Son Güncellenme:

Kalp hastalığının birçok türü vardır. İskemi de kalp hastalıklarından bir tanesidir. İskemi kalp hastalığı erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülen bir hastalıktır. İskemi hastalığı en çok araştırılan hastalıklardan bir tanesi olmuştur. İskemi kalp hastalığının nedenleri araştırılmaktadır. Peki iskemi nedir? İskemik kalp hastalığı neden olur İskemik kalp hastalığını tedavisi nasıl yapılır? İşte iskemi ile ilgili tüm bilinmesi gereken detaylar.

İskemi Nedir İskemik Kalp Hastalığı Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır

 İskemi kan dokularında ortaya çıkan hastalıklardan bir tanesidir. İskemi hastalığı dokulara zarar veren hastalıklardan bir tanesidir.

Haberin Devamı

 İskemi Nedir?

 İskemi hastalığı sıklıkla bir dokuda ortaya çıkan hastalıktır. Bu hastalık ile birlikte kan akışı önemli ölçüde zayıflar. Bazen ise iskemi hastalığında kan akışı kesilebilir. Bundan dolayı önemli bir doku hasarı hastalığına iskemi denilmektedir.

 İskemik Kalp Hastalığı Neden Olur?

 1) Kan Akışı Azalması

 Kan akışının azalması sonucunda bazı kalp hastalıkları da beraberinde görülmektedir. İskemi hastalığı da o kalp hastalıklarından bir tanesidir. İskemi kalp hasatlığı kan akışının azalması ile iyice belirginleşerek bu durum metabolizmayı da etkileyebilir.

 2) Ateroskleroz

 Ateroskleroz hastalığı plak da yer alan kolesterollerin yağ içermesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık ile birlikte kan pıhtılaşması görülmektedir. Kan pıhtılaşması ile de iskemi kalp hastalığı ortaya çıkmaktadır. Yavaşça gelişen bir hastalıktır.

Haberin Devamı

 3) Kan Pıhtılaşması

 Kanın pıhtılaşması da yine iskemiye neden olur. Kan pıhtılaşması belirtileri ortaya çıktığı zaman tedavi edilmediği takdirde iskemi ortaya çıkabilir. Bundan dolayı kan pıhtılaşması tedavi edilmesi gerekir.

 İskemik Kalp Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

 1) İlaç Tedavisi

 İlk olarak yapılan tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi gelmektedir. İlaç tedavisi ile birlikte kan dokuları onarılır. Bu şekilde kalbin daha iyi çalışması sağlanır. İlaç tedavisi önemli bir tedavi seçeneğidir.

 2) Stent Tedavisi

 Kalbe stent takılması ile birlikte cerrahi tedavi seçeneği geliştirilmiş olur. Kalbe stent takıldıktan sonra iskemik kalp hastalığı belirtileri önemli ölçüde azalır. Stent takılması ile birlikte ilaç tedavisi de gerekebilir. Bazı hastalarda sadece ilaç tedavisi yeterli iken bazı hastalarda ise hem ilaç tedavisi hem de cerrahi tedavi yöntemi geliştirilmiş olur.

Yazarlar