Sağlıklı Beslenme Kabağın Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kabağın Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir? Neye İyi Gelir?

29.07.2021 - 02:01 | Son Güncellenme:

Kabak; Türk mutfağında sık olarak kullanılmakta olan bir sebze çeşididir. Lif bakımından oldukça zengin olan kabak, özellikle kilo vermeyi isteyen kişilerin diyet listelerinde ilk kısımda yer almakta olan bir sebzedir. Türk ve dünya mutfağında bir hayli önemli bir konuma sahip olan kabağın düzenli bir şekilde ve yeteri miktarda tüketilmesi sağlık için büyük ölçüde önemli faydalar sağlamaktadır. Sizin için kabağın faylarının neler olduğunu, kabağın hangi özelliklere sahip olduğunu ve kabağın neye iyi geldiğini derledik.

Kabağın Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir Neye İyi Gelir


Meyveleri bol lifli niteliğe sahip bir bitki türü olan kabak, özellikle bağırsakları tembel olan kişiler için tercih edilmesi gerekli olan besinlerden bir tanesidir. Kabak potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum ve demir gibi madensel nitelikteki elementler içermektedir. Kabak bedeni temizleme özelliğine sahiptir aynı zamanda da sinirleri yatıştırmaktadır. Besin değerinin yitirilmemesi için kabağın buğuda pişirilmesi önerilmektedir. Kabak çiğ bit şekilde rendelenerek salatalara da katılabilmektedir.

Kabağın Özellikleri Nelerdir?

Kabak çok sayıda özelliği bünyesinde barındıran bir sebzedir. Kabak, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve potasyum bakımından da bir hayli zengin bir sebzedir. Kabak, göz, kalp, bağışıklık sistemi gibi hastalıklarda bir hayli etkilidir ve sağlık açısından da oldukça önemli katkılar sunmaktadır.

Kabağın Faydaları Nelerdir?

Kabak çok sayıda faydaya sahip olan sebze türlerinden bir tanesidir. Kabağın sağlık açısından sağlamış olduğu yararlarından birkaç tanesi şu şekilde sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

Kabak, vücut içerisinde serbest radikallerin çoğalabilmesini önleyerek tümörlü ve kanserli hücreleri azaltmaktadır.

Kabak içeriğindeki az miktarda yağ sebebiyle tam bir kalp dostudur. Ayrıca kabakta bulunan potasyum ve magnezyum gibi vitaminler vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıkları risklerini en aza indirmede yardımcı olur.

Kabak, içeriğinde çok az miktarda yağ bulundurması nedeniyle ve kabağın kalorisi oldukça düşük bir sebze olmasından dolayı özellikle de zayıflamak isteyen kişilerin tercihinde ön sıralarda yer almaktadır.

Kabak içermiş olduğu luten maddesi aracılığı ile körlüğüne sebep olan katarak ve benzeri göz hastalığını engellemektedir.

Kabak, zararlı olan toksinlerin dışkı ve idrar ile atılabilmesine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Kabağın içeriğinde yer alan mineraller ve magnezyum kemik sağlığı için büyük önem arz etmektedir. Omurganın yapısını kuvvetlendirerek eklem ağrılarının ortaya çıkma riskini azaltmaktadır.

Kabak Neye İyi Gelir?

Çok sayıda antioksidanı içerikte olan kabak, vücudun savunma sisteminde büyük yararı olan serbest radikallerin çoğalmasına yardım emektedir. Zeaksantin, Lutein ve beta-karoten gibi karotenoidler bakımından zengindir. Bahsedilen bileşenler cilt, kalp ve göz sağlığına oldukça faydalıdır.

 

 

Yazarlar