Yaşam Kadın kalbine giden yol bu danstan geçiyor!

Kadın kalbine giden yol bu danstan geçiyor!

13.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

John Travolta’nın kült disko filmi Saturday Night Fever’da yaptığı dansın, kadınları etkilemek için bire bir olduğu ‘kanıtlandı’

Kadın kalbine giden yol bu danstan geçiyor

Bir kadını etkilemenin en başarılı yollarından birinin, John Travolta’nın kült disko filmi Saturday Night Fever’da (Cumartesi Gecesi Ateşi) yaptığı gibi dans etmek olduğu belirtildi.
İngiliz Hertfordshire Üniversitesi psikologlarının incelemesine göre, filmde Travolta’nın canlandırdığı Tony Manero’nun yaptığı gibi koordineli ve kompleks dans hareketleri kadınları cezbediyor.

Bir tür ‘kur ayini’
Psikolog Dr. Peter Lovatt, gece kulüplerinde, diskolarda edilen dansı, kuş ve diğer hayvanların birbirine kur yapmasına benzetiyor. Lovatt, “Belirli şekilde nasıl dans ettiğimize ilişkin evrimsel bir neden var. Darwin’in söylediği gibi dans, karşı cinsin kaliteli bir bireyinin dikkatini çekebilmeye yarayan bir tür kur ayinidir” dedi.

Profesör bizzat dans etti!
Akademiye girmeden önce profesyonel bir dansçı olan Dr. Lovatt, kendisi değişik dans figürleri sergilerken çekilmiş 15 video klip hazırladı.
Kliplerde Dr. Lovatt’ın yüzüne bilgisayar yardımıyla buğu yapıldı ve yalnızca figürlerinin anlaşılması sağlandı. Araştırma bu kliplerin 55 kadına izletilmesiyle gerçekleştirildi.

Yazarlar