Editörün SeçtikleriKadirizmin yeni müridleri!

Kadirizmin yeni müridleri!

17.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadir İnanır’ın ‘Komser Şekspir’ için elbise giymesinden sonra bir grup erkek daha aynı ‘kılıkta’ görüldü... Ancak onlar bir defilede ‘uniseks’ elbise tanıtıyorlardı

Kadirizmin yeni müridleri

Giymeye CESARET bile yetmez
Kadirizmin yeni müridleri!

Kadir İnanır’ın ‘Komser Şekspir’ için elbise giymesinden sonra bir grup erkek daha aynı ‘kılıkta’ görüldü... Ancak onlar bir defilede ‘uniseks’ elbise tanıtıyorlardı

HANDAN BAYINDIR

İstanbul’da bir defileler zinciri... İkinci IF Uluslararası İstanbul Moda Fuarı... Genç tasarımcılar, İsmet Hilmioğlu, Gökşen Bolatoğlu, Neslihan Arkun ve Ümit Ünal’ın koleksiyonlarını sergiledikleri IF Designer Show’un ortak teması ‘uniseks’ giyim... Ancak fark bu kez, kadın için yaratılan ‘erkeksi’ çizgiler değil, erkeklere sunulan ‘feminen’ tasarımlar ön planda.

Felsefesi farklı...
İsmet Hilmioğlu’nun erkeklere giydirdiği elbiseler ise tam anlamıyla ‘çarpıcı’... Hilmioğlu’nun 30 parçalık koleksiyonunun adı ‘Entropi’ yani "dünyanın düzenden düzensizliğe gidişi" Genç modacı "Doğuşta mükemmel olan her şey bozuluyor" diyor ve bu felsefesini erkekler için tasarladığı yırtmaçlı triko elbiselerle ortaya koyuyor.

‘Erkeğe sutyen giydirmem’
Kıbrıs doğumlu modacı, koleksiyonuyla ilgili şunları söylüyor: "Koleksiyonum yaşadıklarımın, kendimin dışa vurumu. Kıyafetlerimi hem erkek, hem de kadın için hazırlıyorum. Nasıl kadınlar pantalon giyebiliyorsa erkekler de etek giyebilir. Bu çok doğal."
Bu arada defilenin ilk takımı çıkıyor Hilmioğlu sözlerini sürdürüyor: "İşte, erkek ve transparan bir etek... ‘Erkeğe etek giydiren modacı’ diye çok konuşulacak.... Ama bunu benden önce Jean Paul Goethe de yaptı. Ben de erkeğe etek yakıştırıyorum. Ama ‘erkeğe sutyen giydirir misiniz?’ diye sorarsanız ‘hayır’. Çünkü erkeğin memesi yok, foksiyonel olması gerekiyor."
Gökşen Balatoğlu’nun eserleri de ilginç.

Film esin kaynağı oldu
Balatoğlu’nun İrlandalı şarkıcı Björk’ün ‘Karanlıkta Dans’ filminden esinlenerek tasarladığı 15 parçalık koleksiyon gri, siyah ve beyaz renklerden oluşuyor. Mini eteklerin altına giyilen dizaltı çoraplar ise ‘çocuksu feminenliği’ yansıtıyor...



YAŞAM
















EN ÇOK OKUNANLAR

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ

İlgili Haberler