Sağlık Kalçada İğne Yerinin Sertleşmesi Nasıl Geçer? İğneden Sonra Sertlik Nasıl Geçer?

Kalçada İğne Yerinin Sertleşmesi Nasıl Geçer? İğneden Sonra Sertlik Nasıl Geçer?

10.09.2021 - 16:08 | Son Güncellenme:

Çeşitli hastalıklar sebebi ile daha etkili olması için kalçadan iğne vurulabilmekteyiz. Bu gibi durumlarda bazen iğnenin vurulduğu yerde apse meydana gelebilmektedir. Kalçada iğne yerinin sertleşmesi nasıl geçer? İğneden sonra sertlik nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.

Kalçada İğne Yerinin Sertleşmesi Nasıl Geçer İğneden Sonra Sertlik Nasıl Geçer

Kalçadan iğne vurulması halinde tekniğin doğru uygulanmaması ya da çeşitli sebepler nedeni ile iğnenin vurulduğu yerde apse olabilmektedir. Genellikle bu durum ilacın kas içine iletilememesi durumunda meydana gelmektedir. 

Haberin Devamı

Kalçada İğne Yerinin Sertleşmesi Nasıl Geçer? 

Deri altından iğne ile ilaç verilmesi işlemi genellikle 2 ya da 5 cc olan ilaçlar için yapılmaktadır. İğne yapılacak olan hasta yaşlı, çocuk ya da çok zayıf ise o zaman vurulacak olan ilaç miktarı 2 cc olarak belirlenmektedir. 

Enjeksiyon işleminde kullanılan iğnelerin 20-23 numarada ve bunun yanında 3.8 uzunluğunda olmalıdır. Kas altına enjeksiyon işlemi yapılacaksa o zaman bu işlemin damar, kemik ya da sinirden uzak bir bölgeye uygulanması gerekir. Enjeksiyonun damara veya sinire denk gelmesi durumunda apse oluşabilmektedir. 

İğneden Sonra Sertlik Nasıl Geçer?

Kalçada enjeksiyon sonrası apse oluşması halinde yanlış uygulanan tedaviler apsenin büyümesine neden olabilir. Bu nedenle tedavilerin bilinçli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Oluşan apse kesinlikle akıtılmaya çalışılmamalıdır. Böyle bir durumda enfeksiyon riski daha da artabilmektedir. Apsenin içinin boşaltılması işlemini mutlaka bir hekimin yapması gerekmektedir. Apse durumu bir ya da iki günden daha fazla sürerse mutlaka kişilerin doktora görünmeleri gerekmektedir. 

Yazarlar