Püf Noktası Kaloriferlerin İyi Isıtması İçin Petek İçi Nasıl Temizlenir, Havası Nasıl Alınır?

Kaloriferlerin İyi Isıtması İçin Petek İçi Nasıl Temizlenir, Havası Nasıl Alınır?

11.12.2020 - 13:05 | Son Güncellenme:

Kalorifer peteklerinin temizlenmesi önemlidir. Özellikle ısınma veriminin arttırılması açısından petek temizliği önem taşır. Size kaloriferlerin daha iyi ısıtması için gereken işlemleri yaparak daha tasarruflu şekilde ısınabilirsiniz. Sizin için kaloriferlerin iyi ısıtması için petek içi nasıl temizlenir, havası nasıl alınır detayları ile derledik.

Kaloriferlerin İyi Isıtması İçin Petek İçi Nasıl Temizlenir, Havası Nasıl Alınır

 Petekler sıcak suyun dolaşarak ısıtmayı sağlayan araçlardır. Farklı malzemelerden üretilebilir ve üretildikleri malzemeye göre adlandırılırlar.

Haberin Devamı

 Kaloriferlerin İyi Isıtması İçin Petek İçi Nasıl Temizlenir?

 Isınma sisteminin en önemli araçları peteklerdir. Peteklerin temiz olması ısınma verimini sağlamanın ilk şartlarındandır. Temiz olmayan bir petek ısıyı dışarıya yeterince iletemez. Peteklerde zaman içinde dolaşan suyun içindeki oluşan kireç ve bazı tozlar nedeniyle tıkanmalar olabilir. Bu nedenle petekteki dolaşım yeteri kadar verimli olmayabilir. Peteklerin ısıyı rahatlıkla iletebilmesi için suyun doğru şekilde dolaşabilmesi önemlidir.

 Kirli peteklerde su düzgün şekilde dolaşım yapamaz. Bu durum peteklerin ısıyı yeterince iletmemesi gibi kombinin de daha fazla çalışmasını ve zorlanmasını gerektirir. Kirli petekler zaman içinde kombinin de zorlanarak arıza yapmasına neden olur. Ayrıca ısınmanın sağlanabilmesi için kombiyi daha yüksek ısılarda çalıştırmak zorunda kalınır. Verimli bir ısınma için petek temizliği şarttır. Petek temizliği profesyonel olarak da yapılabilmektedir. Makineler aracılığıyla profesyonel ekipler tarafından petek temizliği yapılmaktadır. Ayrıca bu işlemi kendiniz de yapabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Evde Petek İçi Temizlik Nasıl Yapılır?

 Verim almak adına petek temizliğini kendiniz de yapabilirsiniz. Bu işlemi yaparken peteklerde sun gelebileceğini unutmayın. Öncelikle peteklerden gelebilecek olan su için önlem alınmalıdır. Önlem için kap ve havlulardan destek alabilirsiniz.

 Daha sonra peteklere su giriş ve çıkışları vanalar aracılığı ile kesilmesi gerekir. Peteklerin bağlantı noktalarını sökün. Bu arada borulardan gelen kirli su için kapları kullanın. Sökülen bağlantı parçalarında biriken kir ve kireç kalıntılarını tekrarlayın. Yerine takın. Kapatmış olduğunuz vanaları açarak eski durumuna getirin. 

 Kaloriferin İyi Isıtması İçin Havası Nasıl Alınır?

 Peteklerin içinde hava oluşması da ısınma verimini düşüren bir nedendir. Peteklerininiz bir kısmı ısınırken bir kısmı soğuksa içinde hava olduğunun işaretidir. İşlem kombi çalışırken yapılmalıdır. Peteğin üst kısmında bulunan purjör tapasını yavaşsa sökerek alabilirsiniz. Tapayı çevirmeye başladığınızda eğer hava varsa çıkmaya başlayacaktır. Hava bittikten sonra su gelecektir bu nedenle hazırlıklı olunmalıdır. Su gelmeye başladığında tapayı kapatabilirsiniz.

Yazarlar