Sağlık Kalp Romatizması Nedir? Kalp Romatizmasının Belirtileri Nelerdir, Nasıl Teşhis Edilir?

Kalp Romatizması Nedir? Kalp Romatizmasının Belirtileri Nelerdir, Nasıl Teşhis Edilir?

18.02.2021 - 20:10 | Son Güncellenme:

Kalp romatizması en sık karşılaşılan kalp hastalıkları arasında yer almaktadır. Kalp hastalıkları arasında önemli sayılabilecek bir rahatsızlık olan kalp romatizması mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı kalp romatizması şikayeti yaşayan kişiler hem doktoru tarafından bilgi edinmekte hem de internet üzerinden kalp romatizması için araştırma yapmaktadırlar. Peki kalp romatizması nedir? Kalp romatizmasının belirtileri nelerdir? Kalp romatizması nasıl teşhis edilir? İşte kalp romatizmasına dair bilmeniz gereken her şey.

Kalp Romatizması Nedir Kalp Romatizmasının Belirtileri Nelerdir, Nasıl Teşhis Edilir

Kalp romatizması tıpta akut romatizmal olarak adlandırılmaktadır. A grubu bakterilerinden olan streptokok bakterilerin neden olduğu hastalıklardan biri olarak bilinmektedir. Kalp romatizması için birçok tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Bu hastalık vücutta pek çok yan etkiye sebep olur hatta kalp iltihabına da yol açabilmektedir.

Haberin Devamı

 Kalp Romatizması Nedir?

 Kalp romatizması a grubu bakterilerinden olan streptokok bakterilerinin yol açtığı bir kalp hastalığıdır. Kalp romatizması akut romatizmal ateş olarak da bilinir. Özellikle boğaz enfeksiyonlarının tedavi edilmediği durumlarda kalp romatizması hastalıkları ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda bu hastalığın görülme şansı da bir hayli fazladır. Bundan dolayı çocukların genel olarak kalp romatizması hastalığı için kontrolden geçmesi önemlidir. Çocukluk döneminde yaşanılan boğaz enfeksiyonu gibi hastalıkların biran önce tedavi edilmesi kalp romatizması hastalığının başlamasına engel olacaktır.

 Kalp Romatizmasının Belirtileri Nelerdir?

 1) Göğüs Ağrısı

 Göğüs ağrısı en sık rastlanılan kalp romatizması belirtileri arasındadır. Hastada gün boyunca süren bir göğüs ağrısı söz konusu olabilir. Aynı zamanda göğüs ağrısı kalbin üst bölgesini de etkileyebilir. Bu tip durumlarda kalp romatizması hastalığından hekim şüphelenebilir.

Haberin Devamı

 2) Yorgunluk

 Herhangi bir efor sarfetmeden yorgunluk başlar.. Aynı zamanda çabuk yorulma da görülebilir. Çocuklarda bütün bu belirtiler bir arada görülmektedir. Özellikle çocuk herhangi bir spor esnasında çabuk yorulur ve bu durumda kalp romatizmasını işaret edebilir.

 3) Eklemlerde Ağrı

 Kalp romatizması olan çocuklarda eklemlerde ağrı meydana gelebilir. Aynı zamanda eklemlerde ağrı meydana geldiği gibi iltihaplanma da görülebilmektedir. Bu bulgular kalp romatizmasının en önemli belirtileri arasında gösterilmektedir. 

 4) Korea

 İlerlemiş olan ve tedavi edilmeyen kalp romatizması durumlarında korea ortaya çıkabilir. Korea kısaca beyinde yer alan iltihaplanma olarak bilinmektedir. 

 Kalp Romatizması Nasıl Teşhis Edilir?

 Kalp romatizmasının tedavisinde erken teşhis son derecede önem teşkil eder. Özellikle yapılan kardiyak muayeneler sonucunda hastanın kalp romatizması olup olmadığı teşhis edilmektedir. Bunun tespitini yalnızca bir çocuk kardiyolog koyabilir. Yapılan bir takım kalp tektikleri ile bu hastalık teşhis edilmektedir. 

Yazarlar