Evcil Hayvan Kanarya Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar? Özellikleri Nelerdir?

Kanarya Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar? Özellikleri Nelerdir?

25.10.2021 - 15:24 | Son Güncellenme:

Kulağa hoş gelen ötüşleri ve görüntüleri ile beraber kanarya kuşları günümüzde oldukça fazla sevilir. Aynı zamanda evcil olarak yetiştirilen ve bakılan en sevimli hayvanlar arasında gelmektedir. Tabii farklı özellikleri ve yaşam koşulları bulunmaktadır. Peki, kanarya kuşu ne yer, kaç yıl yaşar? Özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kanarya Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar Özellikleri Nelerdir

Birçok farklı renge sahip olan kanarya kuşları aynı zamanda değişik sesler çıkarma özelliğine sahiptir. Tabii bununla beraber birçok farklı özelliği nedeniyle günümüzde beslenen hayvanlar içerisinde yer almaktadır. İnternet üzerinden de kanarya kuşlarının ne yedikleri, kaç yıl yaşadıkları gibi sorular da merak edilmektedir. 

Haberin Devamı

Kanarya Kuşu Ne Yer?

Kanarya kuşları genel olarak bol bol yeşillik tüketmektedir. Özellikle bunlar içerisinde marul, lahana, kıvırcık, Brokoli, havuç, ıspanak ve semizotu gibi yeşillikler öne çıkmaktadır. Zira bu tür yeşillikleri çok seven kuş türleri içerisinde gelirler. Tabii günlük kanarya kuşlarının özel olarak hazırlanmış yemleri tüketmeleri önemli bir yer taşımaktadır. Bu konuda klasik, yani sade ve karışık yemler bulunmaktadır. Yeşillikler ise kanarya kuşları için haftada 1 veya 2 kez verilebilir.

Kanarya Kuşu Kaç Yıl Yaşar?

En sevilen ve bakılan kuş türleri arasında kanarya yer alır. Özellikle harika ötüşleri ve rengarenk görüntüleri ile evin neşesi haline gelirler. Bu sevimli kuş türleri açısından merak edilen konulardan biri ise kaç yıl yaşadıklarıdır. Ortalama kanarya kuşları 10 yıl kadar yaşamaktadır. Tabii hayvanların ortam koşulları ve beslenme özellikleri kapsamında 10 yılın altında veya üstünde gibi bir rakam öne çıkabilir.

Haberin Devamı

Kanarya Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Kanarya kuşları genel olarak sürü halinde yaşayan hayvanlardır. Özellikle 10 yıl kadar yaşama potansiyeline sahiplerdir. Genelde sarı renkli olmaları ile beraber çevreye karşı hareketli ve duyarlı canlılardır. Boyları yaklaşık olarak 16 cm kadar olmakla beraber, pek çok farklı sesi çıkarma özelliğine sahiplerdir.

Yazarlar