Püf Noktası Karanfil Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

Karanfil Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

16.01.2022 - 01:59 | Son Güncellenme:

Bitki yetiştiriciliği yapılırken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Özellikle de karanfil bitkisi uygun şartlarda ve uygun zamanda yetiştirilmelidir. Karanfil tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Kaç günde çimlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Karanfil Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir Kaç Günde Çimlenir


Karanfil tohumu özellikle ılıman ve sıcak iklimlerde kolaylıkla yetiştirilir. Karanfil bitkisi sıcağı sevdiği için özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yetiştirilir.

Karanfil Tohumu Nasıl Ekilir?

Karanfil, yetiştirilmesi en uygun bitkilerden biridir. Günümüzde kesme çiçek sektöründe karanfil önemli bir yer tutmaktadır. Karanfil saksıda yetiştirilebildiği gibi toprağa da dikilebilir. Karanfilin birbirinden çok çeşidi bulunmaktadır. Karanfil tohumlarının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Karanfil evde de kolay bir şekilde yetiştirilebilir. Piyasada genellikle tek yıllık karanfil tohumları bulunmaktadır.

Karanfil tohumları çiçeklerden elde edilmektedir. Karanfil tohumu ekilirken saksı belli bir seviyeye kadar toprak ile doldurulmalıdır. Toprak mutlaka sıkı olmalıdır. Karanfil tohumu gevşek toprağı sevmez. Tohumlar ekildikten sonra üzeri az bir toprak ile örtülmelidir. Toprak nemlendirildikten sonra ise düzenli sulanmalıdır.

Karanfil Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Karanfil tohumu sıcak ve ılıman yerlere dikilmelidir. Sıcağı seven karanfil tohumu özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ekilmelidir. Karanfil tohumu ekimi için en uygun zaman Nisan ayı olarak bilinmektedir.

Kaç Günde Çimlenir?

Karanfil tohumu çok kolay bir şekilde yetiştirilir. Karanfil tohumu ekildikten yaklaşık 20 gün sonra çimlenir. O nedenle karanfil tohumu ekildikten sonra çimlendirme süresi de ona doğru orantılıdır.

 

Yazarlar