Bebek Karnabahar Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Karnabahar Bebeklere Ne Zaman Verilir?

20.06.2021 - 04:25 | Son Güncellenme:

Bebekler için şüphesiz en değerli besin anne sütüdür. Fakat bebekler 6. aydan sonra ek gıdaya geçiş döneminde bazı besinleri tüketmeye başlarlar. Bunlardan birisi de karnabahardır. Karnabahar bebekler için oldukça sağlıklı bir besin türüdür. Peki, karnabahar bebeklere ne zaman verilir? Sizlere karnabaharın bebeklere ne zaman verileceği hakkında bilgileri detaylıca derledik.

Karnabahar Bebeklere Ne Zaman Verilir


Karnabahar bebek mutfağının vazgeçilmez kış sebzelerinden birisidir. Fakat her besinde olduğu gibi karnabaharında bebeklere verilme zamanı bulunmaktadır. Bu nedenle herhangi bir alerjik reaksiyon göstermemesi için karnabaharın zamanında verilmesi gerekir.

Karnabahar Bebeklere Ne Zaman Verilir?

İlk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebekler 6. aydan sonra vücutlarına anne sütü yetersiz gelmeye başlar. Bu nedenle 6. aydan sonra uzmanlar besinlerin kademe kademe verilmesi gerektiğini belirtmektedir. Özellikle alerjik reaksiyon görülmemesi için 3 gün kuralı mutlaka uygulanmalıdır.

Bu ek gıdalardan birisi de karnabahardır. Karnabahar bebeklere kaçıncı ayda verilmesi gerektiği anne ve babalar tarafından araştırılmaktadır. Bebekler için sağlıklı bir besin olan karnabahar bebeklere 8. aydan sonra verilmesi gerekir. Karnabahar besinin verilmesinden sonra herhangi bir reaksiyon görülmesi durumunda ise besinin tüketilmesi kesilmelidir.

Karnabahar Bebeklere Nasıl Verilir?

Karnabahar oldukça kolay ve besin değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle ebeveynler bebekler için karnabaharı sıklıkla tercih etmektedir. Karnabahar bebeklere 8. aydan sonra verilebilir. Ayrıca farklı şekillerde de pişirilmesi mümkündür.

Bebeklere verilen karnabahar genellikle suda haşlanarak pişirilmektedir. Birçok yöntem ile pişirilme yöntemi bulunan karnabahar ezilerek bebeklere verilebilir.

Karnabahar peynir ile birlikte fırında pişirilerek de tüketilebilir. Bunun haricinde farklı sebze çorbalarına katılarak da bebeklere verilebilir. Kolay ezilebilen bir sebze olması nedeniyle patates ile birlikte haşlanıp daha sonra püre haline getirilerek bebeklere verilebilir. Bunun gibi farklı pek çok alternatifi bulunan karnabahar bebekler için çok sağlıklı bir besin olmaktadır.

 

Yazarlar