Sağlık Kaş Düşmesi Nedir, Neden Olur? Kaş Düşüklüğü Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Kaş Düşmesi Nedir, Neden Olur? Kaş Düşüklüğü Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

08.03.2021 - 12:21 | Son Güncellenme:

Kaş düşmesi problemi hem kadınlarda hem de erkeklerde orta yaştan sonra görülebilen bir durumdur. Bu durum halk arasında göz kapağı düşmesi olarak da bilinir. Kaş konumu ve şekli itibari ile gözlerimizin daha güzel görünmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple de kaş ile ilgili estetik işlemler günümüzde oldukça sık yapılmaktadır. Kaş düşmesi nedir, neden olur? Kaş düşüklüğü nasıl geçer, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kaş Düşmesi Nedir, Neden Olur Kaş Düşüklüğü Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir

 Kaşların göz üzerinde orbital kemiğin yaklaşık 1 cm yukarısında durması gerekmektedir. Fakat yaş ilerlemesi ile birlikte zamanla kaşlarda düşüklük meydana gelebilmektedir. Bu durum yalancı göz kapağı düşmesi ismi ile de bilinen bir durumdur. Kaş düşüklüğü durumunda uygulanan çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Kaş Düşmesi Nedir, Neden Olur?

 Yaşa bağlı olarak, kaşların kulağa yakın olan bölümlerde düşme meydana gelebilmektedir. Kaş düşmesi sebebi ile kaş ile göz arasındaki kısım olduğundan daha şiş bir görünüme sahip olabilmektedir. Bunun yanında üst göz kapağında daha kırışık bir görünüm oluşmasına da sebep olabilmektedir.

 Zamanla bu bölgede şişlik artışı ve torbalanma gibi problemler de meydana gelebilir. Bu da kişilerin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine sebep olabilmektedir. Estetik bir görünüm elde etmek için kaşların erkeklerde üst göz kemiği hizasında kadınlarda ise üst göz kemiğinden biraz daha yukarıda olması gerekmektedir.

 Kaş Düşüklüğü Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

 Yaşın ilerlemesi ile birlikte kadın ve erkeklerde meydana gelen kaş düşmesi problemleri bazı yöntemler ile düzeltilebilmektedir. Kaşın düşmesi durumu tüm kaşın düşmesi ya da yalnızca kuyruk kısmında düşme görülmesi şeklinde olabilmektedir. Kaş düşmesi durumunda şu tedavi yöntemleri uygulanabilir;

Haberin Devamı

Endoskopik kaş kaldırma

Kaş kaldırma botoksu uygulaması

Şakak germe estetiği

Kaşlar aslında sabit bir yapıda değildir. Kaşın hareketli bir yapıda olması ise alındaki ve göz üstündeki kaslar ile olmaktadır. Alındaki kasların hareket ettirilmesi ile birlikte kaşlar yukarı doğru kalkabilmektedir. Gözlerin kapatılması ile birlikte de kaşların aşağı doğru indiği görülebilir. Göz çevresinde bulunan kasların hareket etmesi o bölgeye botoks yapılarak engellenebilmektedir.

 Kaş düşüklüğünün giderilmesi için uygulanan yöntemlerden biri de şakak gerdirme işlemidir. Bu işlem sadece kuyruk kısmında düşme olan kişilere uygulanan bir yöntemdir.

Yazarlar