Sağlık Kas Gerilmesi Nedir, Neden Olur? Kas Gerginliği Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Kas Gerilmesi Nedir, Neden Olur? Kas Gerginliği Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

09.03.2021 - 09:27 | Son Güncellenme:

Sağlıksız yaşam tarzı ve çevresel faktörlere bağlı olarak birbirinden farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Özellikle ani hareketler ve bazı faktörler de kas ağrılarına neden olabilir. Günümüzde en çok görülen şikayetlerden birisi de kas gerilmeleridir. Kas gerilmesi nedir, neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Kas Gerilmesi Nedir, Neden Olur Kas Gerginliği Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir

 Kas gerilmesi ani harekete, çeşitli darbe ve deformasyonlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu şikayetler üzerine kaslar iyice gerginleşir. Böylece hareket etme gücü de kaybolur. Çeşitli hastalıklar nedeniyle kas gerilmeleri yaşanabilir.

Haberin Devamı

 Kas Gerilmesi Nedir, Neden Olur?

 Kas gerilmelerinin birbirinden farklı nedenleri bulunmaktadır. Özellikle de vücuda alınan darbelerden sonra kas gerilmeleri yaşanır. Ayrıca ani hareket, vitamin eksikliği ve deformasyon nedeniyle de kaslar gerilebilir.

 Kişide yaşanan duruş bozuklukları, iltihaplı hastalıklar, şiddetli darbeler ve ağır yük kaldırma sonucunda da kas gerilmeleri ortaya çıkabilir. Bazı ilaçlar yan etki olarak kas gerilmelerine sebebiyet verir. Bunun yanı sıra kas gerilmesi yaşamamak için 5 saatten fazla aynı şekilde durulması da kas gerginliği oluşturur. Kas gerilmelerinin hastalık, ilaç ve ya çevresel pek çok farklı nedeni olabilir. Bu nedenler üzerinde durulmalıdır.

 Kas Gerginliği Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Haberin Devamı

 Vücutta oluşan kas gerilmeleri erken bir şekilde tedavi edilmelidir. Bunun için vakit kaybetmeden uzman bir hekime gitmek gerekir. Bunun yanı sıra tanı konulmasının ardından tedavi yöntemi belirlenir. Kas gerginliğinin azaltılması için ilaç tedavisi uygulanır. İlaç tedavisi ile birlikte kas gerginliği de azalacaktır. Bunun yanı sıra bazı doğal yöntemler ile kas gerginliği azaltılabilir.

 Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır. Güçlü bir antioksidan içeren aloe vera de vücut ağrılarını ve kas gerginliğini dindirecektir.

 Kas Gerginliğinin Belirtileri Nelerdir?

 Kas gerginliklerinin bazı belirtileri görülür. Buna göre kaslarda yoğun ağrı ve sızı oluşabilir. Kas gerilmesi sabah uyandığı sırada şiddetli bir ağrı hissedebilir. Bu da gerilmelerin önüne geçer. Kas gerilmeleri çoğunlukla sabah saatlerinde fark edilir.

Yazarlar