Evcil Hayvan Kaya Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kaya Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

21.09.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Kaya balığı oldukça geniş bir tür olarak öne çıkmaktadır. Birçok farklı türlü olması ile beraber ayrıca merak edilen balık türleri içerisinde geliyor. Peki, kaya balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kaya Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Genelde balık alınırken çok sık karşılaşılan ve tutulan balıklar içerisinde kaya balığı gelmektedir. Ancak aynı zamanda tüketilmeyen bir balık olarak da ifade etmek gerekmektedir. Türkiye'nin farklı denizlerinde de çok fazla bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Kaya Balığı Nedir?

 Gobiidae familyasında bulunan bir balık türü olarak kaya balığı gelmektedir. Günümüzde 200'den fazla cinsi ve 2 binden fazla türü bulunduğunu söylemek gerekmektedir. Dünyanın birçok farklı yerinde bulunan balık türleri arasında yer almaktadır.

 Kaya Balığı Nerelerde Yaşar?

 Kaya balığı öncelikle gelgit havuzlarında yaşayan bir balık türüdür. Aynı zamanda deniz çayırları ve mercan kayalıklarında yaygın olarak görülür. Genelde sığ deniz yaşam alanlarına sahip balık türleri içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Günümüzde Türkiye'nin bütün farklı denizlerinde kıyı kesimlerinde bulunmaktadır.

 Kaya Balığı Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Oldukça fazla cinsi ve türü bulunan kaya balığı küçük bir balık türüdür. Tipik olarak genelde aşağı yukarı 10 cm kadar boyutuna sahiplerdir. Aynı zamanda farklı renkleri ve yapılara sahip olan balıklar içerisinde yer alırlar. Mercan kayalıkları ya da deniz çayırları gibi sığ kısımlarda yaşayan canlılardır. Özellikle en çok cinse ve türe sahip olan balık türleri içerisindedirler.

Yazarlar